Волонтерка із Сальника Леся Логайчук організувала на допомогу захисникам своїх односельців
З перших днів повномасштабної війни Леся Логайчук прийняла для себе рішення допомагати українським захисникам і разом зі своїм односельцем Ігорем Мариніним активно взялися за волонтерську справу.
Оскільки жінка працює швачкою в одній із майстерень Калинівки, спочатку шила пов’язки на руки для розпізнавання військових, м’які ноші для поранених.
-Я усвідомлювала, що сидіти просто вдома і нічого не робити я не можу, тому допомагала навіть тим, що безплатно ремонтувала одяг військових. А коли попросили пошити устілки зі старих килимів, організувала до роботи своїх колег, потім прийшли на допомогу небайдужі переселенки, - розповідає
Однак лише на цьому діяльність волонтерки не закінчилась. У просторах інтернету жінка натрапила на інформацію про виготовлення страв у реторт пакетах. Через те, що виникли сумніви й страх не зіпсувати продукцію, за консультацією звернулася до досвідчених волонтерів, які охоче поділилися своїм досвідом та рецептами. А Юрій Огороднік з Житомирщини ще й поділився запайщиком, який виявився у нього зайвим.
Починали зі згущеного молока. Власниця магазину у Сальнику Тетяна Стрелюк придбала для виготовлення згущеного молока сухе молоко та цукор. Молоком поділилися односельці, які утримують корів. Згущене молоко отримало вдячні відгуки військових.
А власники фірми «Садко ЮА» Олександр та Олена надали кошти на закупівлю м’яса, з якого вирішили виготовляти каші.
-Першими моїми помічниками були чоловік Сергій Зарубін та племінник Роман Квасниця, які допомагали і допомагають мені реалізувати всі задуми. Вони допомагають мені зробити заготовки для каш. А потім на допомогу приходять односельці Наталя Король, сім’ї Ніни Странік, Олександра та Ірини Плаксів, Вадима та Світлани Король, у яких є автоклави і які готують наші каші, - продовжує волонтерка.
Смачні сальницькі каші сподобалися військовим, тому їх виробництво не припиняється. Якось до Лесі Логайчук звернулася родина Оксани та Олександра Плис, які передали на потреби військових вгодовану свиню. Потім ще 2 свинки передав на потреби ЗСУ Сергій Хом’як, який мешкає на дачному масиві у Сальнику.
Після таких щедрих пожертв асортимент сальницьких гостинців розширився. Жителі Сальника Володимир та Оксана Бенкичі приготували копчене сало, яке порційно завакумували та підготували для передачі військовим. Також слова подяки отримали й за паштет, який також приготували зі свинини.
Гостинці доповнюють смачними квашеними овочами, які готує Тетяна Логайчук та іншими смаколиками.
-Дуже багато наших односельців нині захищають рідну землю від окупантів. Ми намагаємося допомогти усім, хто звертається за допомогою. Багато хлопців служать на першій лінії і готові страви, які не потрібно готувати, їм дуже потрібні, - продовжує Леся Логайчук. - Дуже приємно, що навколо нас багато добрих і щирих людей, які відгукуються, допомагають. Разом ми робимо важливу справу – наближаємо нашу Перемогу.