Пошук

Калинівська центральна районна лікарня отримає обладнання для телемедицини

Дата: 24.07.2024 10:51
Кількість переглядів: 434

Фото без описуЗадля впровадження телемедицини на Вінниччині 19 закладів охорони здоров'я отримають необхідне обладнання – 10 комплектів робочих місць на базі консультативних постів і 16 комплектів робочих місць консультантів. Комплекти робочих місць на базі консультативних постів отримає і Калинівська центральна районна лікарня.

-Нове обладнання дозволить отримати фахову консультацію спеціалістів вищого рівня для побудови маршрута пацієнта, його спрямування на лікування, або отримати консультацію для лікування на місцях, - зазначає директор комунального підприємства «Калинівська центральна районна лікарня» Владислав Головащенко.

Нагадаємо: в рамках медичної реформи в Україні,  Вінниччина є учасником пілотного проекту «Телемедицина», в якому беруть участь ще 4 області — Харківська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Полтавська. Його основна мета — надати мешканцям віддалених населених пунктів доступ до найкращих обласних лікарів, що надають медичні послуги.

Телемедицина — це комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником. Окрім подолання відстані між пацієнтом та профільним спеціалістом, українська телемедицина має на меті ще й можливість звернення до так званого «second opinion»  (другої думки). Це – практика отримання додаткової консультації медичного фахівця за результатами проведених медичних досліджень з метою уточнення діагнозу та плану лікування. Така консультація дає експертну оцінку стану пацієнта і здійснюється висококваліфікованим лікарем певної спеціалізації. Це дозволяє досягти більш точної інтерпретації медичних даних і, відповідно, підвищити якість діагностики та лікування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних