Пошук

У Котюжинцях відкрили Алею слави в пам'ять про полеглих на війні земляків

Дата: 14.05.2024 13:13
Кількість переглядів: 1382

Фото без описуВ пам'ять про своїх земляків Віктора Шиленгу, Віктора Мельника та Володимира Фесюка, які віддали своє молоде життя за незалежну Україну, на подвір’ї Котюжинецької філії опорного закладу загальної середньої освіти - ліцею з дошкільним підрозділом с. Корделівка Калинівської міської ради урочисто відкрили Алею слави.

На подвір’ї навчального закладу зібралися представники влади, рідні, друзі, односельці, маленькі вихованці та їх вчителі і вихователі, щоб вшанувати пам'ять українських захисників.

Усі Герої народилися у Котюжинцях, навчалися у місцевій школі. І де б вони не були, їх серця линули до рідного села.

У далекому 2016 році жителі Котюжинців вперше пізнали гіркоту втрати. Тоді, 22 лютого, від ішемічної хвороби на Донеччині помер Віктор Шиленга, якому на той час було лише 31. Молоде серце не витримало суворих буднів війни й зупинилося.

А двадцять дев’ятого липня 2022 року сумна звістка знову прилинула у рідне село: безвісти зник солдат-гранатометник Віктор Мельник. Рідні сподівалися на диво, що їх Герой повернеться додому живим, але дива не сталося. Віктор Мельник повернувся до рідного дому на щиті. Герою було лише 36.

Непростим було життя Володимира Фесюка. Рано осиротівши він залишився під опікою тітки, потім переїхав до сестри у Київ, але його серце завжди линуло до рідної землі, він щоразу знаходив хвилинку, щоб відвідати Котюжинці. Старший солдат Володимир Фесюк загинув п’ятнадцятого січня 2023 року на Донеччині. Йому назавжди залишиться 41.

Щоб вшанувати пам'ять своїх відважних захисників, у Котюжинцях відкрили Алею слави.

-Я давно виношував ідею про створення такої алеї, - розповідає виконуючий обов’язки старости Котюжинецького старостинського округу Василь Сторч. – Адже і в самого семеро рідних зараз перебувають на війні. Вдячний депутату міської ради Станіславу Андрійчуку, приватним підприємцям Олександру Вдовиченку, Сергію Лук’янчуку, Богдану Дуднику, які надали фінансову допомогу для виготовлення банерів та облаштування Алеї слави.

Після урочистого відкриття Алеї слави настоятель храму святого Миколая Чудотворця ПЦУ, протоієрей Орест Шпак здійснив таїнство освячення.

Зі словами вдячності рідним та шани до полеглих Героїв виступили заступник Калинівського міського голови Олександр Щьов, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Галина Фурман, виконуючий обов’язки старости Котюжинецького старостинського округу Василь Сторч, завідувачка філії Ольга Гайдай.

Віктор Шиленга, Віктор Мельник та Володимир Фесюк – приклад мужності та героїзму для молодого покоління усіх жителів громади, яких вони відтепер щоранку зустрічатимуть на шкільному подвір’ї. Вони віддали за наше мирне майбутнє найдорожче – своє життя. Завдяки таким Героям та їх самопожертві Україна тримається й Україна Переможе.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних