Пошук

Відбулася презентація книжки Юрія Земського про історію села Корделівки та Калинівщини

Дата: 15.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 818

Фото без описуУ Корделівці відбулася презентація книги «На межі чотирьох воєводств та трьох губерній: Корделівка та Калинівщина», яку написав доктор історичних наук, професор кафедри міжнародної комунікації та політології Хмельницького національного університету Юрій Земський.

У книзі подано історію села Корделівки та найближчих сіл теперішньої Калинівщини з часу найперших (виявлених на тепер) документальних згадок, й до початку ХХ ст. Історію сіл автор подав у контексті загального історичного процесу, що відбувався в Україні впродовж XIV – ІХХст. У книзі розповідається про зміст характеру політичного життя на наших землях періоду правління князів литовських, а також з часу поширення сюди влади королів польських. Як зазначив автор книги, багато документів, з якими він працював під час роботи над книгою, на жаль, вже втрачені через пожежу в архіві. Тепер історична правда зберігатиметься у книзі уродженця Корделівки Юрія Земського.

Юрій Земський народився 25 лютого 1967 року у Корделівці. Після навчання у школі та проходження строкової служби юнак навчався у Дніпропетровському державному університеті, де здобув кваліфікацію «Історик, викладач історії та суспільствознавства». Тривалий час автор книги мешкає у Хмельницькому, але часточка його душі залишилась у Корделівці.

У сільському будинку культури зібралися шанувальники творчості Юрія Земського. А також благодійники - Сергій Ломачевський та Микола Васківнюк, які зробили свій внесок у видання книги. Двадцять тисяч гривень на придбання цієї книжки для бібліотечних закладів громади виділила Калинівська міська рада.

Під час заходу кожен охочий міг придбати книгу для своєї домашньої бібліотеки. П’ятдесят відсотків від вторгованих коштів автор книги передав жителю Корделівки, який нині захищає Україну, для придбання спецобладнання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь