Пошук

Рання діагностика новоутворень дозволить зберегти здоров'я та життя жителів Калинівської громади

Дата: 18.03.2024 11:24
Кількість переглядів: 747

Фото без описуПопри всі досягнення сучасної медицини, впровадження нових методів діагностики й лікування, захворюваність і смертність від онкологічних хвороб в усьому світі продовжує неухильно зростати. Добре відомо, що рак є другою провідною причиною смерті після хвороб серцево-судинної системи.

Регулярне проходження профілактичних оглядів значно знижує ризик онкозахворювань за умови їх ранньої діагностики. Лікарі Калинівської центральної районної лікарні рекомендують проходити профілактичний онкологічний огляд щорічно. Також варто вчасно звертайтеся до лікаря з приводу будь-яких захворювань і порушень здоров'я та чітко виконувати всі рекомендації лікарів з обстеження й лікування захворювань, в першу чергу тих, котрі можуть бути передпухлинними.

На жаль, хворі не завжди дослухаються до порад лікарів. Впродовж 2023 року у Калинівській громаді виявили 188 хворих на онкологію. З них І стадія захворювання – 47 хворих, ІІ стадія – 41 хворий, ІІІ стадія – 37 хворих, IV стадія – 53 хворих. Радикально оздоровлено лише 27 хворих. Не підлягають лікуванню 39 хворих, відмовились від лікування 25 хворих.

На даний час на лікуванні перебуває 64 пацієнтів. Під час проходження щорічних профілактичних медичних оглядів також було виявлено вперше 86 випадків соматичної патології у пацієнтів.

З метою раннього виявлення онкології проводиться щоденна профілактична робота лікарями-спеціалістами Калинівської центральної районної лікарні. Також двічі на рік проводяться виїзди лікарів мамологів, УЗД, виїзд мамографа та лікарів-спеціалісті з Подільського регіонального центру онкології з метою виїзного амбулаторного прийому. Завдяки проведеним заходам за 2023 рік бригада лікарів з Подільського регіонального центру онкології виявила 27 випадків онкології у пацієнтів. При щорічних профілактичних медичних оглядах населення виявили 24 випадки онкозахворювань.

Нагадуємо, що запорукою профілактики раку є активний та здоровий спосіб життя, правильне харчування, відмова від тютюнокуріння та надмірного вживання алкоголю, регулярне проходження медичних обстежень, своєчасне лікування захворювань і станів, що ведуть до розвитку онкологічної патології.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь