Пошук

У Сальнику відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Андрію Павлишинцю

Дата: 06.03.2024 15:41
Кількість переглядів: 1746

Фото без описуУ Сальнику з урочистостями відкрили меморіальну дошку загиблому землякові Андрієві Павлишинцю, який пав смертю Героя 6 червня 2023 року на Запоріжжі.

На подвір’ї ліцею с.Сальник зібралися представники влади, родина, друзі, побратими Героя, односельці, вчителі та учні навчального закладу, щоб вшанувати пам'ять відважного захисника України, який віддав своє життя за рідну землю.

До війни Андрій Павлишинець працював на одному з приватних підприємств Калинівки. Будував дім для родини, мріяв про щасливе життя, але жорстока війна змінила усі плани.

Двадцять сьомого лютого чоловік добровольцем пішов у військкомат та пройшов медичний огляд, а в травні 2022 року був мобілізований до війська. За рік служби Андрій Павлишинець побував у найгарячіших точках України, неодноразово ризикував життям та здоров'ям, був важко пораненим, але до останнього свого подиху залишився вірний військовій присязі.

Багато добрих та щирих слів прозвучало на адресу Андрія Павлишинця. У мітингу взяли участь заступник Калинівського міського голови Віктор Кособуцький, виконуюча обов’язки старости Сальницького старостинського округу Катерина Шишман, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Леонід Мацера, директорка ліцею с.Сальник Вікторія Ружицька, класний керівник загиблого Інна Мазуренко та побратим Ігор.

Почесне право відкрити дошку ведучі заходу надали дружині загиблого Героя Юлії та доньці й сину. Таїнство освячення меморіальної дошки здійснили священники православної церкви України Георгій Дончак, Орест Шпак та Павло Звіринський.

А дружина загиблого Юлія Павлишинець подякувала рідним, друзям, односельцям за підтримку, яку вона відчуває впродовж дев’яти місяців, з дня смерті чоловіка.

Андрій Павлишинець був справжнім Героєм, який поклав своє життя на вівтар Перемоги. Йому назавжди залишиться тридцять дев’ять, він назавжди залишиться в наших серцях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних