Пошук

Жителі Калинівської громади можуть отримати відшкодування збитків за пошкоджені об’єкти нерухомого майна

Дата: 29.02.2024 10:23
Кількість переглядів: 613

Фото без описуВідбулося чергове засідання виконавчого комітету Калинівської міської ради. Одним із питань, яке розглянули на засіданні, було затвердження рішення комісії про відшкодування збитків за пошкоджені об’єкти нерухомого майна, спричинених внаслідок збройної агресії рф проти України та внесення їх до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Цього разу члени виконавчого комітету затвердили рішення комісії про відшкодування збитків 8 особам.

Ще на розгляді комісії перебуває 7 заяв. Усього ж комісія погодила виплату компенсації на загальну суму 7 385 792 гривень.

Нагадаємо, що з 10 травня 2023 року в Україні стартувала Програма відбудови житла «єВІдновлення». Цією програмою можуть скористатися жителі Калинівської громади у котрих внаслідок збройної агресії рф проти України були пошкоджені об’єкти нерухомого майна.

Для того, щоб отримати компенсацію, потрібно подати інформаційне повідомлення про пошкоджене майно. Це можна зробити на порталі чи в застосунку «Дія», а також через ЦНАП або нотаріуса.

Далі потрібно відкрити спеціалізований рахунок «єВідновлення» в одному з банків-учасників програми. Відкрити картку можна, як у банківському застосунку, так і в фізичному відділенні банку.

Після цього варто подати заяву на компенсацію в Дії. Після подання заявки спеціальна Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації, створена при органі місцевого самоврядування, розгляне заяву, проведе обстеження пошкодженого майна (тому треба забезпечити допуск членів комісії до будинку), внесе дані про нього в Реєстр пошкодженого та знищеного майна та визначить вартість його відновлення.

Строк розгляду заяви та прийняття рішення щодо компенсації не повинен перевищувати 30 календарних днів з дня її подання.

Після цього громадянин, який подав заяву на компенсацію, отримає підтвердження та кошти на спеціалізовану картку «єВідновлення».

Якщо власник пошкодженого житла подав заяву для отримання компенсації, але впродовж тривалого часу не отримав відповіді на своє звернення, йому варто звернутися до спеціалістів ЦНАП Калинівської міської ради та уточнити стан справ. Можливо, при оформленні заяви власник надав неправдиві чи невідповідні дані, які вплинули на хід розгляду справи, або ж виникли інші проблеми із нарахуванням компенсації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь