Пошук

Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 21.02.2024 10:38
Кількість переглядів: 45

Фото без описуУрядом 19.03.2022р. ухвалено постанову №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб».

Право на компенсацію надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях, зазначених у пункті 1 цього Порядку, внутрішньо переміщених осіб, крім осіб, з якими вони пов’язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві  (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема, повнолітні) (далі - особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб), для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Виплати компенсацій особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, здійснюються за рахунок організацій, зокрема міжнародних, на підставі відповідних договорів. Сума компенсації за кожен людино-день становить 14,77 гривень.

Особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, зобов'язані не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати повідомлення за формою згідно з додатком 1 до центру надання адміністративних послуг за місцем розташування житлового приміщення.

У разі подання повідомлення в паперовій формі особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, подає інформацію згідно з додатком 1 про себе та кожну з розміщених осіб із пред'явленням підтвердних документів.

У разі подання повідомлення в електронній формі до такого повідомлення додаються електронні копії (фотокопії або сканкопії) документів, що підтверджують подану інформацію, передбачену додатком 1.

Особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, також зобов'язані в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати повідомлення згідно з додатком 1 разом з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні, із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у такому приміщенні.

На підставі зазначених повідомлень, центр надання адміністративних послуг фіксує в інформаційно-аналітичній системі дату початку розміщення внутрішньо переміщених осіб, вносять передбачену додатком 1 інформацію, яку подано особою, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, та у разі необхідності вносять до системи відповідні зміни.

Центр надання адміністративних послуг має право запитувати та отримувати від особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, свідоцтва про народження, про державну реєстрацію шлюбу або про розірвання шлюбу.

Для отримання компенсації особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, не пізніше ніж протягом п'яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до управління соціального захисту та охорони здоров’я міської ради за місцем розташування житлового приміщення заяву за формою згідно з додатком 2 в паперовій або електронній формі на електронну адресу.

У разі подання заяви в паперовій формі особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, подає інформацію згідно з додатком 2 про себе та кожну з розміщених осіб із пред’явленням підтвердних документів.

У разі подання заяви в електронній формі до заяви додаються електронні копії (фотокопії) документів, що підтверджують подану інформацію, передбачену додатком 2.

 

Усі додатки ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333 (зі змінами)

Додатки в електронній формі подаються на електронну адресу:

kcnap@ukr.net – центр надання адміністративних послуг міської ради або  kalynivka.uszoz@gmail.com  - управління соціального захисту та охорони здоров'я міської ради

Необхідні роз’яснення та консультації про порядок отримання компенсації Ви можете отримати в управлінні соціального захисту та охорони здоров'я міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь