Пошук

Добра справа об’єднала жителів Черепашинець та небайдужих українців

Дата: 12.02.2024 16:51
Кількість переглядів: 664

Фото без описуЗ початку повномасштабної війни жителі Черепашинецького старостинського округу активно допомагають українським захисникам: передають гостинці на фронт, готують смаколики для поранених, яких відвідують у шпиталі, підтримують односельців, які нині боронять рідну землю.

Одним із напрямків волонтерської діяльності черепашинчан – це виготовлення окопних свічок. Добра справа об’єднала не лише працівників бюджетних установ старостинського округу – Наталію Черниш, Вікторію Баюк, Галину Сохацьку, Наталію Парняк, Світлану Даровську, Олену Пархомчук, Леоніда Прядуна, Олександра Вівдича, Леоніда Бевза, Павла Бондарука, які у вільний від основної роботи час виготовляють окопні свічки, а й усіх жителів громади та небайдужих українців.

-Ми приєдналися до спільноти «Окопні свічки України», підтримуємо зв'язок з однодумцями й коли у них бувають залишки бляшанок чи воску вони з нами діляться, - розповідає виконуюча обов’язки старости Черепашинецького старостинського округу Наталія Черниш. – Також волонтери поділилися із нами промокодом для того, щоб ми могли безплатно відправляти посилки з окопними свічками нашим захисникам, подарували нам різак для паперу.

Допомагають землякам й небайдужі уродженці села, які нині перебувають за кордоном, а також їхні друзі. За словами Наталії Черниш, нещодавно благодійники перерахували чотири тисячі гривень, за які відразу ж закупили парафін. Також недопалки свічок для виготовлення окопних свічок передають волонтерам парафіяни місцевого храму.

-З початку війни ми виготовили вже десь зо три тисячі окопних свічок. Працюють усі завзято. От і зараз є вже виготовлені свічки, але проблема із парафіном. Дали склич у нашу місцеву спільноту, вірю, що і цього разу зберемо необхідні кошти та закупимо парафін, - продовжує Наталія Черниш.

Окрім окопних свічок у Черепашинцях почали виготовляти розпалювачі з ватних дисків, а тепер ще й планують виготовляти розпалювачі із паперових яєчних лотків, заповнених тирсою. Такий винахід українських умільців, кажуть, довго горить та віддає тепло.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних