Пошук

У дитячому садку в Дружелюбівці облаштували укриття для дошкільнят

Дата: 01.02.2024 13:54
Кількість переглядів: 1020

Фото без описуЩе на одне укриття стало більше у Калинівській громаді. Відтепер вихованці закладу дошкільної освіти с.Дружелюбівка мають нове укриття, яке переобладнали із колишнього приміщення льоху.

Роботи з переобладнання приміщення тривали впродовж трьох місяців. За цей час тут облаштували другий запасний вихід, системи вентиляції та опалення, зробили капітальний ремонт кімнати, облаштували куточок гігієни. А художниця Тетяна Зубко розписала стіни укриття, яке стало схожим на казковий будиночок.

-Через відсутність укриття ми змушені були працювати дистанційно. Діти щодня приходили на очні зустрічі, але вони були короткостроковими, без харчування, денного сну. У разі тривоги, батьки забирали дітей по домівках. Це було не зручно батькам і на нас лягала велика відповідальність за життя дітей, - розповідає директорка закладу дошкільної освіти с.Дружелюбівка Марина Поліщук.- Тому батьки звернулися до Калинівського міського голови Василя Поліщука з проханням облаштувати у нашому закладі укриття. І міська влада допомогла розв'язати нашу проблему. Працювали всі дружно: підрядники, працівники дитячого садка, допомагали також батьки і тепер ми маємо гарний результат нашої спільної праці.

Маленькі вихованці закладу дошкільної освіти вже випробували нове укриття й відвідують його охоче. В укритті їх зустрічають веселі та яскраві герої мультфільмів, тут на них чекають цікаві настільні ігри та розваги, укриття забезпечене усім необхідним для перебування дітей під час повітряної тривоги.

-Завдяки тому, що ми маємо укриття у наших закладах освіти, ми маємо можливість проводити навчання в очній формі, а це дуже важливо. Адже очне навчання має свої переваги. Два роки карантину та два роки війни – це великий проміжок часу за який наші діти не мали б можливості отримувати належні знання. Адже не у кожного учня чи дошкільнят є гарне інтернет покриття, належні гаджети. Також потрібно враховувати й індивідуальні особливості. Хтось зі школярів не може сприймати інформації без безпосереднього контакту з вчителем, а хтось і не хоче, - каже начальниця відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Галина Фурман. – Діти й самі вже заскучали за живим спілкуванням.

З вісімнадцяти закладів дошкільної освіти Калинівської громади лише в одному - № 3 м.Калинівка ще немає укриття, але вже розпочато його будівництво. Всі решта дитячих садків забезпечені укриттями. У закладах загальної середньої освіти немає укриття лише у трьох. В Дружному вже розпочали облаштовувати укриття, а ще є потреба в укриттях в Мізякові та Заливанщині.

-Поступово ми плануємо забезпечити укриттями усі наші заклади освіти, адже розуміємо, що війна триває і ми маємо подбати, щоб створити належні умови для навчання та виховання наших дітей. А їх безпека – це наше головне завдання, - зазначає Калинівський міський голова Василь Поліщук. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь