Пошук

У Калинівці відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Сергію Савчуку

Дата: 30.01.2024 12:23
Кількість переглядів: 1753

Фото без описуТридцятого січня на подвір’ї ліцею №3 м.Калинівка було людно. Тут зібралися рідні, друзі, однокласники, представники влади, учнівського та педагогічного колективів ліцею, щоб вшанувати пам'ять відважного захисника України Сергія Савчука, який загинув 11 вересня 2022 року на Херсонщині.

Український захисник прожив гідне життя та поліг смертю Героя за рідну землю. Свій вибір Сергій Савчук зробив у перші ж дні повномасштабної війни, коли, перебуваючи за сотні кілометрів від України, вирішив повернутися на рідну землю та стати на її захист. Після проходження навчання на Яворівському полігоні проходив службу командиром БМП машини у складі 24 окремої механізованої бригади імені Данила Галицького в Херсонській області.

Незадовго до своєї смерті він написав рідним: «я ні про що не жалію, люблю, обіймаю, тримаймося…». А 11 вересня 2022 року його життя обірвалося. Герою навіки залишиться 48.

-Коли людина йде від нас, є традиція говорити про неї тільки добре. Але про цю людину, якби й хотіла сказати щось погане, неможливо. Це дійсно була людина з великої літери. Ім'я Сергія Савчука має бути вписаним в історію нашого навчального закладу золотими літерами. І не тому, що він золотий медаліст, а тому, що він гарна людина, хороший товариш, дуже добрий син. Це людина, в якої були головними якостями – порядність і людяність, - пригадує Сергія Савчука його класна керівниця Наталія Зубко. - Не завжди йому щастило в житті. Але, коли почалася війна, в нього все ніби налагодилося. Він працював за кордоном, мав гарну роботу. Відразу ж залишив усе, повернувся в Україну й пішов до військкомату. Мама прохала його не йти. А він: «Мамо, якщо не я, якщо не ми, то хто? Наші діти? Хто має захистити наших дітей? Якщо не я, то хто?». Оце: «Якщо не я, то хто?» - це не миттєве рішення, він так жив, таким був з самого дитинства. І саме завдяки таким, як він, Україна вистояла в перші дні такої страшної навали, змогла відкинути ворога, не дала просунутися далі. І завдяки їм, тим, хто загинув і тим, хто нині відстоює нашу незалежність, Україна обов’язково переможе.

А мама однокласника Людмила Пивовар пригадала розмову Сергія Із її сином у далекі шкільні роки. Коли на уроці з військової підготовки Сергій Савчук роздумував чи зможуть вони при потребі стати на захист своєї Вітчизни, як герої Другої світової, афганської війни. Слова школяра стали пророчими й через десятки років обидва Сергії взяли в руки зброю та стали на захист України.

Таким щирим, добрим, завжди усміхненим та привітним запам’ятається Сергій Савчук його рідним, друзям, однокласникам, знайомим. В пам'ять про Сергія Савчука його однокласники виготовили та встановили на стіні навчального закладу, де він навчався, меморіальну дошку. Щоб пам'ять про справжнього патріота країни залишилася в серцях кожного українця.

У відкритті меморіальної дошки взяли участь заступник Калинівського міського голови Олександр Щьов, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Леонід Мацера, директорка ліцею №3 м.Калинівка Валентина Кугай.

Сергій Савчук віддав за мирне та незалежне майбутнє України найцінніше – своє життя. І наш обов’язок завжди пам’ятати якою важкою ціною ми здобуваємо Перемогу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь