Пошук

Відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Калинівській міській раді

Дата: 29.01.2024 16:00
Кількість переглядів: 987

Фото без описуДвадцять дев'ятого січня відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Калинівській міській раді. Учасники зібрання розглянули три питання порядку денного.

Про стан реалізації Стратегії міжвідомчої взаємодії, допомоги внутрішньо переміщеним особам та сприяння їх адаптації, інтеграції шляхом створення умов для розвитку потенціалу, посилення спроможності Калинівської територіальної громади, на території якої проживають внутрішньо переміщені особи, до 2026 року розповів заступник  Калинівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Щьов.

З початку повномасштабного вторгнення статус внутрішньо переміщеної особи, які перемістилися до Калинівської територіальної громади, отримали 3992 особи.

Стратегія спрямована на впровадження ефективних механізмів задоволення базових потреб людини та забезпечення доступу до послуг, посилення здатності громади сприяти адаптації внутрішньо переміщених осіб та їх інтеграції, ефективно реагувати на нові виклики, раціональне використання ресурсів громади й бюджету. Калинівська територіальна громада планує здійснити всі належні й доступні заходи для розв’язання проблем та мінімізації негативних наслідків, пов’язаних з внутрішнім переміщенням.

Основними стратегічними цілями є забезпечення доступу до інформації внутрішньо переміщених осіб, забезпечення житлових потреб внутрішньо переміщених осіб, забезпечення надання соціальної підтримки та
соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам, забезпечення доступними та якісними освітніми та культурними послугами, які відповідають актуальним освітнім потребам внутрішньо переміщених осіб на всіх рівнях отримання освіти, забезпечення умов збереження здоров'я та доступності медичних послуг, забезпечення умов для зайнятості економічно-активного населення з числа внутрішньо переміщених осіб, забезпечення залучення/створення умов для участі внутрішньо переміщених осіб в процесі прийняття рішень місцевого значення (суспільному житті громади). Результатом реалізації Стратегії стане підвищення якості життя внутрішньо переміщених осіб шляхом посилення їх спроможностей та соціальної стійкості, стимулювання економічної активності, забезпечення реалізації їх прав та основоположних свобод.

Про перепідготовку, підготовку населення з низки ліцензованих професій за ваучерами, коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України розповів начальник Калинівського відділу Хмільницької філії Вінницького обласного центру зайнятості Ігор Ткачук. Який повідомив, що лише у минулому, 2023 році, Хмільницька філія Вінницького обласного центру зайнятості видала 101 ваучер на навчання, а також 11 осіб отримали мінігранти на розвиток власного бізнесу. При цьому внутрішньо переміщені особи та учасники бойових дій і ветерани мають пільги при отримані грантів.

На завершення засідання директор комунального підприємства «Калинівський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради Василь Македонський розповів про просування здорового способу життя та вакцинації в Калинівській територіальній громаді. Як зауважив Василь Македонський, велика мобільність населення та вимушена зміна місця проживання сприяють поширенню інфекційних хвороб на території України. Тому вчасна вакцинація може попередити важкий, а то і летальних перебіг захворювання. Медичний заклад забезпечений вакцинами, які закупила держава для профілактичного щеплення населення. Проте маємо випадки відмови від планових щеплень. Так, торік у Калинівській громаді таких відмовників було 91 особа.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних