Пошук

У Глинську відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Денису Поліщуку

Дата: 24.01.2024 15:00
Кількість переглядів: 1759

Фото без описуДвадцять четвертого січня у Глинську з урочистостями відкрили меморіальну дошку в пам'ять про загиблого земляка Дениса Поліщуку. На подвір’ї ліцею зібралися рідні, друзі, побратими, односельці, представники влади, учні та вчителі ліцею, щоб вшанувати пам'ять загиблого Героя.

Усміхнений та завжди життєрадісний Денис Поліщук відтепер щодня зустрічатиме на шкільному подвір’ї учнів та вчителів. Саме таким щирим, добрим, відповідальним запам’ятався Денис своїм вчителям, однокласникам, друзям. Це учень, який завжди був готовий прийти на допомогу: чи то у ремонті класної кімнати, чи на шкільній сцені.

Після закінчення школи Денис обрав для себе мирну професію будівельника. У нього було багато мрій та планів, але війна обірвала усі надії та сподівання.

У перші ж дні війни Денис записався у тероборону та став на захист Києва. Завдяки йому та сотням мужніх Героїв, ворог не зміг увійти у столицю. У квітні 2022 року юнака мобілізували у військо. Й старший солдат, гранатометник Денис Поліщук став на захист Херсонщини. У червні 2022 року Денис отримав у бою поранення, але не залишив своїх побратимів, а повернувся у стрій.

А в серпні 2022 року у рідне село Дениса надійшла трагічна новина про загибель Героя. Йому назавжди залишиться двадцять вісім.

Меморіальну дошку відкрили батько та брат загиблого Героя. Настоятель храму святого Миколая Чудотворця ПЦУ, протоієрей Орест Шпак відслужив панахиду та освятив пам'ятний знак.

Теплими та щирими словами згадали Дениса Поліщука заступник Калинівського міського голови Віктор Кособуцький, виконуючий обов'язки старости Глинського старостинського округу Олег Боримський, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Леонід Мацера, директорка ліцею с.Глинськ Олеся Візняк, побратим Героя Олександр Фесюк, його перша вчителька Оксана Чорна та класна керівниця Ніла Панчук.

-На жаль, майже на кожній школі в нашій громаді є такі дошки. Понад сто Героїв віддали своє життя у боротьбі за нашу вільну, незалежну Україну. Сьогодні найщиріші слова співчуття батькам, рідним. Слова подяки за те, що виховали такого сина. Найщиріші молитви за здоров’я тих хлопців, які нині боронять країну. Нехай Денис з Богом спочиває, а ми маємо пам’ятати про нього, про всіх Героїв, які віддали своє життя за Україну, - звернувся до присутніх заступник Калинівського міського голови Віктор Кособуцький.

Минуло понад рік з дня загибелі Дениса Поліщука, але біль втрати й досі ятрить душі його батьків, брата, рідних, друзів, побратимів, односельців.

-Кажуть, що коли людина помирає, вона з собою нічого не забирає. Але це неправда. Бо коли в небо йдуть діти, вони забирають у батьків мрії, спокій, надію на майбутнє. Вони залишають лише біль і пам'ять. Пам'ять, в яку ти повертаєшся щоночі, щоб не забути рідний голос, виразу обличчя, не забути як сміялась твоя дитина, - слова матері загиблого Алли Поліщук вразили серця усіх присутніх.

Мама загиблого Героя подякувала усім причетним до відкриття меморіальної дошки:  виконуючому обов'язки старости  Глинського  старостинського  округу  Олегу Боримському, керівництву ПП «Агрофірма «Постолова», місцевим приватним підприємцям: Степану Бондару, Олександрові Завальнюку, Петру Івчуку, вчителям та учням ліцею, усім, хто долучився до доброї справи словом та допоміг коштами.

На згадку про Дениса Поліщука рідні передали навчальному закладові футбольні м’ячі.

Денис Поліщук прожив дуже коротке, але яскраве та гідне життя. Наш обов’язок завжди цінувати подвиг українських Героїв та пам’ятати, якою важкою ціною ми платимо за незалежність та свободу України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних