Пошук

Повідомлення про намір отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

Дата: 29.12.2023 14:10
Кількість переглядів: 43

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: Публічне акціонерне товариство  «УКРНАФТА» (ПАТ «УКРАНФТА»).

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 00135390

Місцезнадження суб'єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб'єкта господарювання: 04053, м. Київ, Шевченівський р-н, пров. Несторівський, буд. 3-5, тел.: (093)99-21-491,  e-mail: Yurii.Haiovyi@Ukrnafta.com.

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 22445, Вінницька обл., Хмільницький р-н, с. Корделівка, автодорога Виступовичі-Овруч-Могилів-Подільський, км. 265+450 (ліворуч).

Мета отримання дозволу на викиди: визначення та регулювання викидів забруднюючих речовин (ЗР), які потрапляють в атмосферу при експлуатації технологічного обладнання, на отримання дозволу на викиди ЗР для існуючого об’єкту АЗС №01/003.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля:  У  2004р. на основі  робочого проекту «Будівництво АЗС на 150 заправок на добу в с. Корделівка, Калинівського району Вінницької області ВАТ «Укрнафта») підприємством був отриманий дозвіл на виконання будівельно-монтажних робіт, виданий Інспекцією Державного архітектурно-будівельного контролю управління містобудування та архітектури Вінницької ОДА №3 від 09.01.2004 р.

Після проведення будівельно-монтажних робіт,  АЗС №01/003 введена в експлуатація згідно з Актом державної технічної комісії про прийняття закінченого будівництвом об’єкту в експлуатацію від  17.08.2004р. і затвердженим розпорядженням голови  Калинівської РДА № 320 від 25.08.2004 року.

Проходження процедури ОВД не є необхідним, оскільки об’єкт введений в експлуатацію до введення в дію ЗУ «Про ОВД»,  що визначено ст. 17 цього закону в п 1 і 2. Також за період експлуатації об’єкт не зазнав змін передбачених  пунктом 22 частини другої та пунктом 14 частини третьої статті 3  ЗУ «Про ОВД». Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): Основний вид діяльності ПАТ «УКРНАФТА» – Добування сирої нафти. На проммайданчику АЗС №01/003 здійснюється торгівля паливом, потужністю до 150 заправок на добу, включаючи прийом, зберігання та відпуск нафтопродуктів з підземним розміщенням резервуарів для нафтопродуктів та із стаціонарно встановленими ПРК. Заправка автомобілів та інших видів транспорту здійснюється дизельним паливом (ДП),   бензином ( А-95, А- 92, А-95Е).   На АЗС наявний дизельний генератор, потужність 50кВт.

На АЗС №01/003 впроваджені наступні технологічні операції: злив палива в резервуари резервуарного парку; зберігання палива; видача палива в транспортні засоби через паливо-роздавальні колонки. Обладнання забезпечено сучасною системою обліку рідкого моторного палива.

До складу АЗС №01/003 входить: операторська; резервуарний парк (5 підземних резервуарів, з них 2 для зберігання дизпалива та 3 для бензину); 4 паливороздавальних колонок для бензину і ДП та 1 дизельний генератор. 

Відомості щодо видів та обсягів викидів (т/рік): На території АЗС №01/003 наявні 10 джерел викиду, від яких в атмосферне повітря надходять такі забруднюючі речовини (т/рік):  речовини у вигляді суспендованих твердих частинок – 0,002, вуглецю оксид – 0,034, оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2]) – 0,85, діоксид вуглецю – 8,26, азоту(1) оксид (N2O) – 0,002, метан – 0,003, сірки діоксид – 0,08, НМЛОС: бензин (нафтовий, малосірчистий, у перерахунку на вуглець) – 0,0384, вуглеводні насичені С12С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець – 0,233, суміш насичених вуглеводнів С2-С8 і суміш насичених і ненасичених вуглеводнів С1-С4 – 0,043.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Не передбачені. Об’єкт належить до третьої групи по ступеню впливу на забруднення атмосферного повітря. АЗС №01/003 не має виробництв чи технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: заходи не передбачені.  Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: заходи не передбачені. Викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел підприємства не перевищують встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства, тому заходи не розробляються.

Адреса Вінницької обласної військової (державної) адміністрації, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: 21050 Вінницька обл, м. Вінниця, вул. Соборна, 70. Тел. 0432 592 110

Строки подання зауважень та пропозицій: приймаються протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації в газеті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь