Пошук

​​​​​​​Два аматорські колективи Калинівської громади захистили звання «Народного»

Дата: 29.11.2023 13:28
Кількість переглядів: 778

Фото без описуУ Корделівському будинку культури пройшов звітний концерт аматорських ансамблів української пісні «Оксамит» Черепашинецького СБК та «Чарівниці» Корделівського СБК на предмет присвоєння їм звання «народний» аматорський.

Учасниці ансамблю «Чарівниці» - це колишній квартет у складі Наталії Панасюк, Людмили Рудик, Олександри Дорош та Катерини Пархомчук до якого задля отримання звання народного (зразкового) ансамблю долучились не менш талановиті Вікторія Байлема та Ольга Федун. У їх виконанні прозвучали такі українські пісні в сучасній обробці як «Доля козака», «Ой, чорна я си чорна», «Сійте люди жито».

Учасницями ансамблю «Оксамит» є Ірина Прядун, Катерина Василишина, Тетяна Фалієва, Анастасія Зелена, Ярослава Поліщук Юлія Морозовська, Аліна Петрова, Марина Залізняк та Ірина Шевченко.
Раніше в репертуарі колективу були українські пісні у різноманітних обробках. А з приходом Ірини Прядун, ансамбль почав виконували фольклорні пісні. Зокрема, на заході вони виконали такі композиції: «Йшли селом партизани», «В саду осіннім айстри білі», «Де ти милий ночував».
Особливо комісію вразив фрагмент весільного обряду Східного Поділля «Розплітання коси» записаний художнім керівником ансамблю.

Оцінювала роботу колективів атестаційна комісія управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА та обласного центру народної творчості. До її складу увійшли:
- Заслужений працівник культури, завідувачка відділу обласного центру народної творчості – Любов Гречанюк;
- викладач, доцент кафедри мистецьких дисциплін Вінницького державного університету ім.Коцюбинського – Михайло Вацьо;
- провідний методист вокально-хорового жанру обласного центру народної творчості – Ніна Джус;
- головний спеціаліст управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА - Оксана Кройтер.

За досягнутий художній рівень, виконавську майстерність, активну творчу та виховну роботу з відродження національних традицій українського народу і просвітницьку діяльність рішенням комісії обом колективам було надано звання "Народний аматорський колектив".

Щиро вітаємо всіх учасниць колективів та бажаємо натхнення та творчих успіхів задля відродження та збереження українських традицій.

Фото без описуФото без описуФото без опису



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних