Пошук

Ляльки-мотанки з Глинська оберігатимуть українських захисників

Дата: 28.11.2023 13:55
Кількість переглядів: 569

Фото без описуМайже два роки Україна живе в умовах війни й всі ці тривожні місяці та дні жителі Калинівської громади допомагають українським захисникам: готують смачні гостинці, збирають кошти на необхідне спорядження, виготовляють захисні сітки та в’яжуть теплі шкарпетки. З особливим щемом та трепетом сприймають Герої гостинці від наймолодших жителів громади – малюнки, обереги, різноманітні вироби. До доброї справи долучаються й учні ліцею с.Глинськ разом зі своєю вчителькою Оксаною Чорною.

Готуючись до Дня Збройних сил України у навчальному закладі розпочали виготовляти ляльки-мотанки із ниток, які оберігатимуть українських захисників.

Виготовленням ляльок-мотанок вчителька початкових класів Оксана Чорна захоплюється уже шість років. Почалося все з уроку, на якому разом з учнями виготовила свою першу мотанку. І чим більше дізнавалася про цю українську ляльку, тим більше захоплювалася нею. Так почала освоювати нові техніки, виготовляти нові ляльки, якими ділилася із друзями та рідними.

-Лялька-мотанка – це сильний оберіг, який передавався від матері її дітям та оберігав українців від лиха. Для виготовлення своїх ляльок я використовую старі тернові хустки, які залишилися мені у спадок від бабусі. Учням нашого ліцею також подобається виготовляти ляльки-мотанки. А особливо, коли вони знають, що ці маленькі мотанки оберігатимуть наших Героїв. Вчу їх, що за роботу потрібно братися з гарними думками та побажаннями, тоді наші добрі побажання збудуться, - розповідає Оксана Чорна.

Торік  ляльки-мотанки Оксани Чорної та її вихованців відіслали на благодійний ярмарок, який відбувався у Франції. Цьогоріч глинські ляльки отримали діти в Італії, вихованці дитячого будинку у Жмеринці. А тепер і українських захисників оберігатимуть та захищатимуть ляльки, які виготовляють учні ліцею с.Глинськ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних