Пошук

У Бережанах готують смачні гостинці для українських захисників

Дата: 21.11.2023 10:33
Кількість переглядів: 988

Фото без описуЗ початку повномасштабної війни майже сімдесят жителів Бережан взяли в руки зброю та стали на захист рідної землі. Кожен гідно несе свою нелегку службу і про кожного пам’ятають та кожного шанують у рідному селі.

-Ми підтримуємо зв'язок із усіма нашими захисниками. З’ясовуємо чи їм потрібна допомога. Дехто відмовляється, каже, що всім забезпечені. А є й такі, кому вже по кілька разів відправляли посилки. Буває, просять для своїх побратимів, які служать в іншій частині, ми допомагаємо і їм. Бо сьогодні у нас немає своїх і чужих. Ми шануємо усіх наших Героїв і допомагаємо усім, - розповідає діловод Бережанського старостинського округу Лілія Яремчук.

Гостинці для захисників збирають усім селом. Люди діляться консервацією, сушеними фруктами, горіхами, м’ясними консервами, медом, яблуками, усім, що мають у своїх коморах.

Але на цьому у Бережанах не зупинилися, а відкрили ще й «гарячий цех» з виготовлення згущеного молока. За роботу взялися працівниці старостинського округу, будинку культури та бібліотеки: Лілія Яремчук, Наталя Колесник, Ольга Бойко, Юлія Мулик. Молоко для виготовлення згущеного молока приносять жителі села та надає ТОВ «Поділляагропродукт», яким керує Андрій Лобурець. Тридцять кілограмів сухого молока для доброї справи безплатно передала завідувачка молокоприймального пункту Олена Захарчук. Мішок цукру придбав виконуючий обов’язки старости Бережанського старостинського округу Сергій Тишко та передали парафіянин місцевого храму. Не залишилася осторонь виробництва солодощів для військових й власниця місцевого магазину Оксана Дивуляк.

Увесь процес приготування розпочинається у місцевому будинку культури. Тут за рецептом готують основу для згущеного молока та розливають її по банках. А потім працівник комунального підприємства Олексій Бараш розвозить банки власникам автоклавів – Тетяні Волошиній, Лілії Хуторянській, Катерині Івановій, Надії Кравець та Альоні Свершок, які доводять справу до завершення.

Після виготовлення згущеного молока у Бережанах розпочали ще й квасити капусту та робити солянку для захисників. Процес також запустили на повну, щоб взимку потішити українських захисників смачними гостинцями. Адже домашні смаколики передають не лише своїм односельцям, які нині боронять Україну, а й активно допомагають іншим захисникам.

-Хочу подякувати жителям Бережан за активну громадянську позицію, доброту і щедрість. Наша сила у єдності і сьогодні жителі Бережан демонструють який дружній, цілеспрямований та щирий наш український народ. Разом ми переможемо ворога та побудуємо вільну та незалежну державу, - зазначив Калинівський міський голова Василь Поліщук.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних