Пошук

Символіка міста

Дата: 10.11.2023 10:10
Кількість переглядів: 115

ЗОБРАЖЕННЯ, ОПИС, СИМВОЛІКА ТА ПОЛОЖЕННЯ
ПРО ГЕРБ МІСТА

I. Опис герба міста 

Герб міста Калинівки виконаний у традиційній формі іспанського щита із заокругленою нижньою частиною, прикрашений золотим картушем та срібною короною з трьома вежами, що символізує статус міста та адміністративне підпорядкування. Щит пересічений, в червоному полі - золоте сонце, в зеленому полі основи – розщеплена срібна стріла та чотири восьмипроменеві золоті зірки по обидва боки від неї. Автор герба Юрій Пасічник.

II. Символіка герба міста

Фото без опису

Золоте сонце - старовинна емблема Подільської землі, відома з поч. XV ст. - символізує добробут, розквіт, щедрість та багатство краю, належність міста до історичного Поділля (Вінницької області).

Срібна стріла– символ руху, піднесення, а також елемент герба Калиновських, з родом яких пов’язане заснування Калинівки.

Золоті зірки– символізують чотири населених пункти що увійшли до складу міста – Варшицю, Вільхову, Калинівку, Шевченівку.

Червоний колір на щиті – символізує колір калини.

Зелений колір – щедрий подільський край, рівнинну місцевість на якій заснована Калинівка.

Символіка кольорів:

Золото - ознака багатства, добробуту, сили.

Срібло - чистоту, непорочність.

Зелений колір - символізує надію, достаток, свободу і радість.

Червоний колір - великодушність, мужність, відвагу, сміливість.

III. Положення про герб міста 

Дане Положення у відповідності до історичної традиції та сучасної міжнародної практики визначає правовий статус герба міста, регламентує порядок його використання, відтворення та тиражування.

1. Герб міста є територіальним символом, офіційним атрибутом органів місцевого самоврядування, який наслідує історичну традицію побутування земельної символіки.

2. Еталон герба в авторському виконанні та супровідні документи (Положення, Опис) та його електронна версія зберігаються в міській раді і мають вільний доступ для ознайомлення мешканців та гостей міста.

3. Репродукування та тиражування герба міста здійснюється:

  • у вигляді кольорового, чорно-білого, об'ємного чи графічного зображення;
  • довільною технікою виконання та з різноманітних матеріалів;
  • довільних (з дотриманням пропорцій) розмірів;

При репродукуванні та тиражуванні герба міста має бути збережена кольорова та графічна тотожність еталону та його опису, затвердженого сесією міської ради.

4. Зображення герба відтворюється:

  • на фасаді будинку міської ради;
  • у сесійній залі міської ради та приміщенні органу виконавчої влади;
  • бланках, штампах та печатці (для особливих церемоній) представницьких та виконавчих органів;
  • офіційних виданнях міської ради та органу виконавчої влади;
  • центральних магістралях при в'їзді на територію міста.

5. Зображення герба використовується:

  • як елемент святкового оформлення міста під час урочистих церемоній та свят (фестивалі, виставки, т. інш.);
  • на почесних грамотах, вітальних листах, пам'ятних адресах, важливих історичних документах (угодах про дружбу та співробітництво і т. інш.), дипломах творчих премій, відзнаках престижу у сфері політики, бізнесу, культури та спорту тощо.

6. Всі підприємства, установи, організації та фізичні особи можуть використовувати тільки затверджене зображення герба (згідно з еталоном), а з комерційною метою (реклама товару, фірми, виготовлення сувенірної продукції) - з дозволу виконавчого комітету Калинівської міської ради, на підставі угоди з нею та відповідно до Положення "Про збір за право використання місцевої символіки", яке затверджує міська рада .

Дозвіл на користування зображенням герба міста передбачає моральну відповідальність користувача за якість товару, на якому він зображений. У разі втрати популярності товару через погіршення якості, власник знаку (міська рада) має право розірвати угоду з фірмою-виробником.

Дія даного пункту Положення не поширюється на культурно-освітні та навчальні заклади, Збройні Сили, юридичні та фізичні особи, що використовують зображення герба міста з метою національно-патріотичного, гуманістичного виховання молоді та формування національної самосвідомості громадян України.

7. Виключне право на використання герба належить Калинівській міській раді. Відповідальність за дотримання вимог щодо його використання покладається на міського голову.

8. Не дозволяється без спеціальної згоди міської ради використання герба у випадках, не передбачених цим Положенням;

9. У випадку наруги над гербом міста, на фізичну чи юридичну особу, яка вчинила такі дії накладається адміністративне стягнення (штраф), чи покарання у визначеному законами України порядку.

 

ЗОБРАЖЕННЯ, ОПИС, СИМВОЛІКА ТА ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРАПОР МІСТА

І. Опис прапора міста

Прапор міста являє собою прямокутне полотнище із співвідношенням сторін 1:1 (розмір полотнища згідно з еталоном ), має дугоподібний скіс (з верхнього лівого, з боку глядача, до нижнього правого кута) у формі лазурової смуги та забарвлений в червоний та зелений колір.

У верхній лівій червоній частині прапора відтворено емблему Поділля - золоте сонце, в нижній правій частині зеленого кольору – срібна розщеплена стріла та чотири золоті восмипроменеві зірки навскіс над нею. Автор прапора Юрій Пасічник.

II. Символіка прапора міста

Прапор міста створений з урахуванням (на основі) історичної традиції, властивої територіальному прапорництву, визначальними рисами якої є зв'язок кольорової гами прапора з гербовими барвами.

Фото без опису 

Лазурова смуга на прапорі символізує річку Жердь що протікає через місто Калинівка;

Золоте сонце - старовинна емблема Подільської землі, відома з поч. XV ст. - символізує добробут, розквіт, щедрість та багатство краю, належність міста до історичного Поділля (Вінницької області)

Срібна стріла– символ руху, піднесення, а також елемент герба Калиновських, з родом яких пов’язане заснування Калинівки.

Золоті зірки– символізують чотири населених пункти що увійшли до складу міста – Варшицю, Вільхову, Калинівку, Шевченівку.

Червоний колір на щиті – символізує колір калини.

Зелений колір – щедрий подільський край, рівнинну місцевість на якій заснована Калинівка.

Символіка кольорів:

Золото - ознака багатства, добробуту, сили.

Срібло - чистоту, непорочність.

Лазуровий колір - символізує вірність, чесність, шляхетність,

бездоганність.

Червоний колір - великодушність, мужність, відвагу, сміливість.

Зелений колір - символізує надію, достаток, свободу і радість

III. Положення про прапор міста 

Дане Положення відповідно до історичної традиції та сучасної міжнародної практики визначає правовий статус прапора міста, регламентує порядок його використання, відтворення та тиражування.

1. Прапор міста є офіційним символом м. Калинівки, атрибутом влади органів місцевого самоврядування, який наслідує історичну традицію використання територіальної символіки.

2. Еталон прапора в авторському виконанні та супровідні документи (Положення, Опис) та його електронна версія зберігаються в міській раді і мають вільний доступ для ознайомлення мешканців та гостей міста.

3. Прапор міста (оригінал) встановлюється у службовому кабінеті міського голови, а на час скликання сесії вноситься до сесійної зали.

4. Репродукування та тиражування прапора міста здійснюється:

  • у вигляді кольорового, чорно-білого зображення;
  • довільною технікою виконання та з різноманітних матеріалів;
  • довільних (з дотриманням пропорцій) розмірів;

При репродукуванні та тиражуванні прапора міста має бути збережена кольорова та графічна тотожність оригіналу та його опису, затвердженого сесією міської ради.

5. Прапор піднімається на шпилі перед будинком міської ради та органу виконавчої влади, або в інших відведених місцях:

  • у дні державних свят України;
  • прийому офіційних делегацій;
  • урочистих церемоній та свят;

За обставин, коли здійснюється одночасне підняття Державного прапора України та прапора міста, останній не може перевищувати за розмірами Державний прапор України і розміщується справа від нього (з боку глядача).

У випадку одночасного підняття прапора міста та прапора організації, фірми, установи прапор організації повинен не перевищувати розміри прапора міста і розташовуватися справа від нього (з боку глядача).

6. Прапор міста використовується:

  • як елемент святкового оформлення міста під час урочистих церемоній та свят (фестивалі, виставки);
  • під час проведення міських (під егідою міських організацій) господарських, політичних, культурних, спортивних та інших заходів;
  • офіційними делегаціями міста у районних, обласних, загальноукраїнських, міжнародних акціях у сфері політики, бізнесу, культури та спорту;

7. Всі підприємства, установи, організації та фізичні особи можуть використовувати лише затверджене зображення прапора міста, а з комерційною метою (реклама товару, фірми, виготовлення сувенірної продукції) - з дозволу виконавчого комітету Калинівської міської ради відповідно до Положення "Про збір за право використання місцевої символіки", яке затверджує Калинівська міська рада.

Дозвіл на користування зображенням прапора міста передбачає моральну відповідальність користувача за якість товару, на якому він зображений. У разі втрати популярності товару через погіршення якості, власник знаку (міська рада) має право розірвати угоду з фірмою виробником.

Дія даного пункту Положення не поширюється на культурно-освітні та навчальні заклади, Збройні Сили, юридичні та фізичні особи, що використовують зображення прапора області з метою національно-патріотичного, гуманістичного виховання молоді та формування національної самосвідомості громадян України.

8. Виключне право на використання прапора міста належить Калинівській міській раді.

9. Не дозволяється без спеціальної згоди міської ради використання прапора області у випадках, не передбачених цим Положенням.

10. Відповідальність та контроль за дотриманням вимог даного Положення покладається на міського голову.

11. У випадку наруги над прапором міста на фізичну чи юридичну особу, яка вчинила такі дії, накладається адміністративне стягнення (штраф), чи покарання у визначеному законами України порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь