Пошук

Як у закладах освіти Калинівської громади писали радіодиктант національної єдності

Дата: 27.10.2023 14:00
Кількість переглядів: 1518

Фото без описуУ День української писемності та мови учні та вчителі закладів освіти Калинівської громади та працівники відділу освіти, молоді та спорту писали радіодиктант національної єдності.

Назва радіодиктанту «Дороги України». Авторкою тексту цьогоріч є українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко, а читав його Олексій Гнатковський – актор театру та кіно, який зіграв Івана Довбуша у нещодавно показаному на широких екранах фільмі «Довбуш».

Починаючи з 2000 року радіодиктант національної єдності проводився 9 листопада, у День української писемності та мови. Після того як Православна  церква України та Українська греко-католицька церква у 2023 році перейшла на новий календар, дату змінили. Згідно з указом президента, відзначення Дня української писемності та мови перенесли на 27 жовтня. Разом із тим перенесли і дату написання радіодиктанту національної єдності.

У минулому році радіодиктакт національної єдності написала рекордна кількість учасників – понад 30 тисяч. Писали диктант на фронті, в усіх куточках України, включно з тимчасово окупованими територіями, а також в інших країнах. П’ять робіт з тих, що були відправлені на перевірку, написані шрифтом Брайля.

Після перевірки диктантів стало відомо, що без жодної помилки не написав ніхто. Одну помилку допустили п’ятеро, дві помилки – 15 людей.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних