Пошук

У ліцеї №3 м.Калинівка відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Олександру Рибаку

Дата: 26.10.2023 12:20
Кількість переглядів: 2955

Фото без описуЗавжди усміхнений, щирий, добрий - таким запам’ятався Олександр Рибак рідним, друзям, побратимам, з якими мужньо захищав Україну. В пам'ять про загиблого нацгвардійця на будівлі ліцею №3 м.Калинівки відкрили меморіальну дошку.

На урочисте відкриття пам’ятного знаку прийшли рідні, друзі, однокласники, побратими Героя, учні та працівники ліцею, представники влади, усі, хто добрим словом та молитвою згадав у цей день Олександра Рибака.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героя та всіх загиблих, у котрих війна відібрала життя.

Право відкрити меморіальну дошку ведучі надали доньці Олександра Рибака Анастасії та сину Михайлові.

-Дуже важко говорити й знайти слова. Напевне, немає таких слів і не буде ніколи, адже родина втратила Олександра, наш ліцей – гарного випускника. Сьогодні на стіні нашого закладу з’явилася меморіальна дошка Олександру, в знак його мужності та відваги. Війна неодмінно скоро закінчиться, а пам'ять про Олександра завжди буде в наших серцях, - звернулася до присутніх директорка ліцею №3 м.Калинівка Валентина Кугай.

-Ми сьогодні зібралися, щоб вшанувати справжнього Героя України, який віддав своє життя за те, щоб це молоде покоління, яке стоїть тут, навчалося, здобувало освіту і будувало вільну, незалежну і щасливу Україну. За це Олександр віддав найцінніше, що в нього було – своє життя. Він знав, що це недарма, що перемога буде і його побратими закінчать цю війну.  Україна буде розквітати, а пам'ять про Олександра назавжди залишиться в наших серцях, - зазначив заступник міського голови Олександр Щьов.

На військову службу у нацгвардію Олександр Рибак прийшов у далекому 2006 році. А через чотири роки перейшов у полк спеціального призначення «Ягуар». Пройшов службу від рядового до головного сержанта роти. Побратими згадують, що він був завжди прикладом та підтримкою для них, вів за собою людей.

-Бойовий шлях Олександра почався ще у 2014 році у складі полку оперативного призначення. Під час повномасштабного вторгнення Олександр був у найгарячіших точках війни – у Києві, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Білогорівці, Спірному. На жаль, в останньому бою під час артилерійського обстрілу він загинув. Повернувся додому на щиті, як справжній Герой України, як справжній воїн. Він був зразком військовослужбовця, патріота, професіонала, який вів за собою людей і був прикладом для своїх побратимів, - загадує про Олександра Рибака заступник командира бригади підполковник Сергій Осташевський.

Військовий капелан 14 штурмової бригади митрофорний протоієрей Орест Шпак відслужив заупокійну молитву за загиблим воїном та освятив меморіальну дошку.

Пам'ять про Олександра Рибака завжди житиме в наших серцях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь