Пошук

У Калинівській громаді привітали зі святом українських Захисників та Захисниць

Дата: 29.09.2023 14:57
Кількість переглядів: 2365

Фото без описуДвадцять дев’ятого вересня біля Стіни пам'яті полеглим героям російсько-української війни у переддень Дня Захисників та Захисниць України зібралися представники влади та громади, щоб вшанувати пам'ять загиблих Героїв та подякувати військовим, які нині боронять рідну землю від російських окупантів.

Другий рік поспіль своє професійне свято відважні Захисники та Захисниці України відзначають в умовах повномасштабної війни. Важкими та болючими втратами дається нам Перемога. Щодня Україна втрачає своїх вірних синів та доньок, які взяли в руки зброю та стали на її захист.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв та поклали квіти до підніжжя монумента.

-Дорогі наші військові, шановна громадо. Сьогодні ми зібралися для того, щоб переддень найвеличнішого свята Дня Захисників та Захисниць України подякувати всім тим, хто сьогодні боронить нашу країну і хто в тилу допомагає підтримувати нашу армію, - зі словами вдячності звернувся до військових Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Хочу, в першу чергу, від усієї громади висловити подяку нашим воїнам. Побажати всім нам найскорішої Перемоги. Велика вдячність нашим громадянам за підтримку українських захисників, за те, що ви робите для військових. Фактично щодня нам надходять звернення, ми не все афішуємо, але намагаємося задовольнити кожне прохання військових. Вітаю зі святом наших відважних захисників. Вічна пам'ять Героям, які віддали своє життя за Україну.

Захисників та Захисниць привітав із професійним святом командир однієї з військових частин Калинівщини полковник Микола Батюк.

-Це особливе свято, яке нагадує нам про наш громадянський обов’язок, про наше призначення, - зазначив Микола Батюк. – В цей день хочу привітати всіх чоловіків та жінок, які знаходяться на передовій на захисті кордонів нашої Батьківщини. Хочу побажати міцного здоров’я, успіхів, всіх гараздів. Також це свято тих людей, які в тилу своїм розумом, сміливістю, доблестю, професіоналізмом зміцнюють наші кордони. Хочу побажати, щоб усі воїни повернулися додому живими й неушкодженими.

На жаль, війна забирає цвіт української нації. На колінах, з великою шаною та повагою вручили ордена рідним Героїв, які до останнього свого подиху залишилися вірними військовій присязі, не зрадили Україну та її народ.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) нагороджений командир зенітно-ракетного взводу аеромобільного батальйону капітан Костянтин Васюк, який загинув 23 серпня 2022 року на Херсонщині. Великий патріот України та активний борець за справедливість Костянтин Васюк при житті був нагороджений відзнакою Міністерства оборони України «Знак пошани». Також він разом із сином-героєм Костянтином Васюком нагороджений відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною».

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджений калинівчанин Віталій Бондаренко, який загинув 12 грудня 2022 року на Донеччині. Віталію виповнилося лише тридцять два роки. Він був доброю та щирою людиною. Після початку повномасштабної війни пішов добровольцем у тероборону. А в червні його мобілізували до війська. Загинув Герой під час танкового обстрілу у бою під Бахмутом на Донеччині.

Нагрудний знак «66 окрема механізована бригада» приймав від військових син Анатолія Варчука, який загинув 11 червня 2023 року на Луганщині. До війни Герой працював у комунальному підприємстві «Благоустрій міста Калинівка», але свою мирну професію йому довелося змінити на військову. Старший навідник гранатометного відділення механізованого батальйону під час служби був поранений, але відмовився від госпіталізації. Загинув Герой в наслідок влучання керованої авіабомби.

Не забули у передсвятковий день і про живих Героїв, які мужньо боронять українську землю. Медаллю «За поранення» нагородили Віктора Ткаченка, Юрія Чеха та Олександра Осовського. У кожного з них за плечима нелегка служба та непрості випробовування, які їм довелося пройти.

Грамотами Калинівської міської ради та грошовими винагородами відзначили 145 військовослужбовців     військових частин, які дислокуються на території громади. Загалом з початку року відзнаки від міської ради отримали майже дві тисячі Героїв.

Слава українським Захисникам та Захисницям, які нині мужньо захищають рідну землю від ворога. Завдяки яким ми маємо можливість жити, працювати, навчатися. Вічна пам'ять Героям, які віддали своє життя за Україну, за кожного з нас.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь