Пошук

Оплата комунальних послуг - це щомісячний обов'язок кожного жителя Калинівської громади

Дата: 27.09.2023 14:41
Кількість переглядів: 321

Фото без описуУкраїна переживає складні часи у зв'язку з агресією з боку російської федерації, а деякі її міста виборюють своє право на існування. Попри війну комунальники продовжують працювати. У містах, де йдуть бойові дії – це героїчна робота на межі сил. В нашому регіоні підприємства критичної інфраструктури безперебійно надають послуги населенню та соціально-важливим об’єктам, своєчасно ліквідують наслідки аварій. Навіть в умовах війни замінюють комунікації, старі водогони та упорядковують прибудинкові території. Незмінною залишається й плата за комунальні послуги, хоча вартість електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, реагентів та хлору зросла у кілька десятків разів.

Та навіть при цьому, на жаль, не всі жителі Калинівської громади розраховуються за послуги, які надають їм комунальні підприємства.

Нагадуємо, що оплата комунальних послуг - це щомісячний обов'язок кожного жителя громади. При цьому, згідно з нововведеними нормативно-правовими вимогами є обов’язком, а не правом. Наразі оплата споживачів є основним джерелом надходжень підприємств житлово-комунального господарства, що дозволяє здійснювати цим підприємствам виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиту енергію у місцях загального користування, прибирання прибудинкових територій, проводити заміну водопровідних та каналізаційних мереж з подальшою ліквідацією аварійних ділянок, здійснюється перевірка готовності димовентиляційних каналів до опалювального сезону, проводяться ремонти коминів на багатоповерхівках міста та ін. Погашення боргів населення за послуги є запорукою належного виконання своїх обов’язків.

Введення воєнного стану не звільняє споживачів від сплати житлово-комунальних послуг.

Споживачі мають можливість оплати послуги за допомогою онлайн сервісів: через особисті кабінети, мобільні застосунки, платіжні системи: «Ощад 24», «Приват 24», «МоноБанк» та ін.

Для того, щоб оплачувати комунальні послуги на виплат, необхідно укласти з кожним підприємством-надавачем житлово-комунальних послуг договір про реструктуризацію.

Оплата рахунків має проводитися щомісячними рівномірними платежами, які включають:
• погашення заборгованості;
• своєчасну сплату поточних платежів за комуналку.

Загальна сума платежів, що вносяться громадянами на оплату поточних рахунків і платежів з погашення реструктуризованої заборгованості не повинна перевищувати 25% сукупного доходу всіх членів сім’ї, а для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги — 20%.

Заборгованість можна «розтягнути» на термін до 60 місяців залежно від суми боргу та рівня доходів громадян на дату оформлення розстрочки.

Якщо сімейного бюджету не вистачає на повне погашення цієї заборгованості, термін дії договору продовжується до повного її погашення.

Важливо знати, що після підписання договору про реструктуризацію є можливість оформити субсидію на житлово-комунальні послуги.

Тож, звертаємось до усіх, хто сьогодні має можливість оплатити житлово-комунальні послуги — зробіть це!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь