Пошук

Жителі Хомутинців зібрали для потреб калинівської лікарні кілька тонн овочів та фруктів

Дата: 20.09.2023 15:29
Кількість переглядів: 1138

Фото без описуПонад 3 тонни картоплі, а ще моркву, столовий буряк, капусту, цибулю, часник, яблука, сливи, грушки, виноград, помідори, болгарський перець, гарбузи і навіть кизил та кавуни зібрали для потреб калинівської лікарні жителі Хомутинецького старостинського округу.

-Наші односельці завжди займають активну громадянську позицію, але такій щедрості та активності я була дуже приємно здивована, - розповідає виконуюча обов’язки старости Хомутинецького старостинського округу Оксана Мудрик. – За кілька днів до цього ми попередили жителів нашого села про те, що будемо збирати овочі для лікарні і що окрім пересічних пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні, зараз багато військових повертаються додому і проходять лікування у нашій лікарні. Також планується відкриття відділення реабілітації, в якому також проходитимуть курс реабілітації наші військові і  ми маємо забезпечити їх якісним та смачним харчуванням. І люди щедро поділилися своїм урожаєм. Картоплю передавали сітками та мішками. Ділилися усім, що вродило на городі та в садку.

На допомогу працівникам старостинського округу, бібліотеки, будинку культури, ФАПу, соціальному працівникові прийшли активісти, які допомогли зібрати по селу овочі та фрукти та звести до адмінбудівлі старостинського округу.

-Наші жителі Сергій Смалківський, Назар Ярмолюк та Петро Поліщук зголосилися власним транспортом позвозити продукти до старостинського округу, а де овочі та фрукти не поміщалися на причіп, люди пакували гостинці та тачки й везли їх самі до місця призначення, - продовжує Оксана Мудрик. – Щиро вдячна своїм односельцям за розуміння та щедрість, нехай їх доброта повернеться їм сторицею.

Як запевняють жителі громади, у такі складні для країни часи потрібно згуртуватися та активно допомагати громаді, українським військовим. Свої слова підтверджують гарними вчинками. З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України жителі Хомутинців активно допомагають українським захисникам. Саме вони першими в громаді почали готувати бутербродне сало для військових та готувати інші смаколики, які передавали на фронт. А тепер зібрали гарний гостинець для лікарні. Окрім цього поділилися своїм цьогорічним урожаєм і з мешканцями відділенням для одиноких літніх людей «Затишок», що у Новій Греблі.

-Це гарний приклад для нас усіх, - зазначає Калинівський міський голова Василь Поліщук. - Хомутинці невелике село, в якому проживає понад шістсот жителів, але добрих справ там роблять дуже багато. Це приклад того, що чужої біди не буває і  теперішні важкі часи ми маємо пройти гідно, щоб наші захисники пишалися тим, що мають надійний тил. Дякую усім і кожному за щедрість, щирість та розуміння. Пишаюся такими відповідальними та щирими земляками.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних