Пошук

Правила користування пестицидами та агрохімікатами: До відома керівників сільськогосподарських підприємств Калинівської громади

Дата: 07.08.2023 14:27
Кількість переглядів: 428

Фото без описуЗа інформацією Вінницької обласної військової адміністрації, в с. Широка Гребля Хмільницького району після обробки поля квадрокоптером відбулося гостре групове отруєння людей токсичними речовинами (пестицидами).

Тому, з метою запобігання виникненню подальших отруєнь людей, доводимо до відома керівників сільськогосподарських підприємств, які знаходяться на території Калинівської громади, інформацію щодо застосування пестицидів.

При обробці полів пестицидами, в тому числі й десикантами, використовувати їх відповідно до культури із нормою та способом внесення, визначеним Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні та доповненням до нього.

Завчасно, не менше ніж за 3 доби, попереджувати органи місцевого самоврядування, населення та пасічників про застосування десикантів.

У разі, якщо територія, на якій планується застосування засобів захисту рослин, знаходиться на адміністративній території двох чи більше органів місцевого самоврядування (з урахуванням відстані 10 кілометрів від зовнішнього периметра території застосування засобів захисту рослин), завчасне повідомлення подається до всіх таких органів місцевого самоврядування.

Пам’ятайте, що зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільськогосподарськими культурами, водойм і місць відпочинку при штанговому обприскуванні пестицидами повинна бути не меншою 300 м (при використанні вентиляторного обприскувача – 500 м), при авіаційному внесенні десиканта захисна зона становить не менше 1 000 м, а також не менше 5 км від місць постійного перебування медоносних пасік.

Проводити усі роботи з пестицидами потрібно в ранкові й вечірні години при мінімальних висхідних повітряних потоках за відсутності льоту бджіл. У разі використання літальних апаратів не допускати їх прольоту над населеними пунктами.

Обприскування здійснювати лише при швидкості вітру до 3 м/с (дрібнокрапельне) і 4 м/с (крупнокрапельне).

Звертаємо увагу керівників сільськогосподарських підприємств на те, що нехтування регламентами застосування пестицидів та ігнорування особливостей застосування пестициду суспільного способу дії, може призвести до завдання суттєвих збитків посівам та насадженням інших господарств, підсобним господарствам населення, навколишньому середовищу та гострому отруєнню людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних