Пошук

У Калинівці розпочали роботи із заміни частини водопроводу по вулиці Незалежності

Дата: 26.07.2023 09:54
Кількість переглядів: 821

Фото без описуПрацівники комунального підприємства «Калинівкаводоканал» розпочали заміну водогону по вулиці Незалежності у Калинівці. Кошти на закупівлю труб та необхідних матеріалів виділили з бюджету Калинівської міської ради, роботи проводять працівники підприємства власними силами.

-Ця ділянка водогону дуже проблемна, - каже директор КП «Калинівкаводоканал» Олег Гилюк. – Водогін не мінявся тут ще з часів будівництва. За десятиліття експлуатації труба зносилася і тут відбуваються постійні прориви. Тому було прийнято рішення замінити цю ділянку водогону, а це приблизно 600 метрів.

На підтвердження слів керівника підприємства у ямі, яку копає техніка, починає з’являтися вода, що свідчить про аварійний стан труб, які протікають. Тривають підготовчі роботи. Частину труби мінятимуть методом проколу.

Система водопостачання у Калинівці застаріла, на її заміну потрібні великі кошти. Тому міська рада силами працівників водоканалу проводить поступову заміну водогону. Так, перш ніж розпочинати ремонт прибудинкових територій біля багатоквартирних будинків, проводиться повна заміна системи водопостачання, а також проводиться заміна водогону по Калинівці.

-Сьогодні підприємство переживає непрості часи. Завдячуючи підтримці Калинівської міської ради нам вдається вижити, але через фінансові труднощі не може йти мова про повну заміну водогону, - продовжує Олег Гилюк. - Одна із причин наших проблем – це заборгованість за спожиту воду. На тридцяте червня заборгованість з водопостачання та водовідведенню серед населення становить 1 494 206 гривень. Сто двадцять один споживач заборгував нам понад 2000 гривень, сто шістдесят дев’ять осіб мають борг від 1000 до 2000 гривень, чотириста дев’яносто чотири – від 500 до 1000 гривень, чотири тисячі вісімсот шістдесят шість осіб – до 500 гривень. Окрім цього ще майже 160 тисяч гривень заборгували підприємства громади. Ми розуміємо, що війна, людям важко, але і нам не просто. Якщо до війни ми купували хлор по 27 тисяч гривень за тонну, то нині вже платимо по 91 тисячі. Коагулянти зросли від 9 299 за тонну до 32 040 гривень. На шістдесят копійок також зросла електроенергія. Якщо врахувати, що, наприклад, за березень ми використали 70 000 кВт, то сума також набігає солідна. Тому хочу звернутися до всіх споживачів: якщо ви хочете отримувати якісну воду і без перебоїв – вчасно розраховуйтеся за спожиту воду.

Попри усі фінансові труднощі підприємство не лише працює безперебійно, а й покращує свою роботу. Завдяки фінансовій підтримці Калинівської міської ради придбали нові засувки, фільтри, чистотний перетворювач, провели гідроізоляцію головної помпової станції. Лише у 2023 році поміняли 540 метрів водогону. Ще на 1 мільйон 590 тисяч гривень закупили матеріалів для подальшої заміни аварійного водогону.

Лише у нинішньому році підприємство витратило на електроенергію, придбання реагентів та матеріалів понад два мільйони гривень. Окрім цього ще 2 556 913 гривень фінансової  допомоги підприємству спрямувала міська рада. Підприємство працює для людей і хочеться, щоб і споживачі не ігнорували своїх обов'язків та вчасно розраховувалися за спожиту воду.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних