Пошук

У гімназії м.Калинівка урочисто відкрили меморіальні дошки загиблим Героям – Сергію Перегончуку та Василеві Мазуру

Дата: 30.06.2023 12:56
Кількість переглядів: 2043

Фото без описуТридцятого червня у гімназії м.Калинівка відбулися урочистості з нагоди відкриття меморіальних дощок загиблим від рук рашистів Героям Сергію Перегончуку та Василеві Мазуру. Життєві дороги Героїв були короткими, але яскравими та гідними. Обоє безмежно любили свою рідну землю й віддали за неї найдорожче – своє життя.

На подвір’ї гімназії, в якій у свій час навчалися обидва захисники, зібралися рідні, друзі, побратими, жителі громади, колектив та учні навчального закладу. У кожного в серці зберігається світла пам'ять про Сергія та Василя та гарні спогади. На відкриття меморіальних дощок також завітали Калинівський міський голова Василь Поліщук, начальник секції персоналу 14 бригади підполковник Сергій Осташевський та начальник служби зв'язків з громадськістю 59 окремої мотопіхотної бригади ім.Якова Гандзюка майор Сергій Цехоцький.
Право відкрити меморіальні дошки надали дітям Сергія Перегончука та матері і нареченій Василя Мазура. А митрофорний протоієрей, військовий капелан 14 штурмової бригади Орест Шпак здійснив таїнство освячення пам’ятних знаків.

-Сьогодні ми вшановуємо пам'ять двох наших Героїв, які навчалися у цій гімназії. Я думаю, що це буде символічно, коли дітки приходитимуть у школу і бачитимуть завдяки кому ми живемо у мирній, незалежній Україні, - звернувся до присутніх Калинівський міський голова Василь Поліщук. - Хочу ще раз подякувати родинам загиблих Героїв. Сказати, що Калинівська громада завжди пам’ятатиме наших Героїв. На жаль, велику ціну ми платимо. Вже маємо по нашій громаді десятки загиблих, є ще безвісти зниклі та полонені. Але вже є позитивні новини з фронту. Я щоденно спілкуюся з комбригом, з іншими військовими частинами. Повірте, Перемога буде за нами. Вона не буде легкою, але ми повинні кожен на своєму місці працювати на благо України.

Побратими Сергія Перегончука та Василя Мазура розповіли про те, якими вони були на службі, як віддано захищали рідну землю, щиро любили Україну і поважали тих, хто служив поряд.

Теплими словами згадували про Героїв директорка гімназії Олена Костюк, дружина Сергія Перегончука Ольга та наречена Василя Мазура Зіна. Ніхто не жалів щирих та гарних слів про відважних захисників, ніхто не приховував гірких сліз.

В пам'ять про колишніх учнів на території гімназії рідні Сергія Перегончука та Василя Мазура висадили дуби пам’яті, які зростатимуть та  нагадуватимуть майбутнім поколінням про героїчний подвиг українських захисників. А учні гімназії прикрасили гілля дерев янголами, в пам'ять про всіх Героїв, які загинули на полі бою за рідну землю.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь