Пошук

Жительки Радівки зорганізувалися та плетуть сітки та кікімори для українських військових

Дата: 12.06.2023 15:32
Кількість переглядів: 756

Фото без описуВелетенську захисну сітку 5х10 метрів нещодавно закінчили плести жительки Радівки Зоя Горностай, Алла Заворотна, Анна Набокова та Ірина Бондар. На виготовлення цієї сітки витратили майже три тижні. Це не перша сітка, яку сплели у Радівці. З початку війни у сільському будинку культури і сітки плетуть, і допомогу для військових збирають.

-Спочатку ми плели сітки з тих запасів, які у нас були. Але потім вони закінчилися і ми картали себе тим, що не можемо більше допомогти нашим військовим. Вихід знайшовся випадково: через групу у соцмережах «Подільські «Кікімори» ми зв’язалися з однодумцями й нам надали матеріали та замовили сітку, - розповідає одна з активісток Ірина Бондар.

Розміри сітки вражали. Для того, щоб її сплести довелося виготовляти спеціальні рамки з дерева, на які розвішували основу. Плели після роботи, під час декретної відпустки, у вихідні. Зрештою перше замовлення дівчата успішно виконали та взялися до іншої, вже значно меншої сітки.

Захисні сітки дівчата плетуть з великою вірою у Перемогу та з гарним настроєм. Часто за роботою звучить гарна пісня, адже подруги не лише об’єднанні спільною працею на Перемогу, а й любов’ю до пісні – вони є учасницями народного колективу «Рута-м’ята».

-Ми разом співаємо, разом готуємося до випуску, разом збираємо допомогу для наших військових, - продовжує Ірина Бондар. – Через події в Херсоні біди додалося, тому зараз ще й збираємо допомогу для постраждалих у Херсоні. Усім чим можемо хочемо допомогти та підтримати постраждалих людей, допомогти нашим захисникам.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних