Пошук

Відбулася 34 позачергова сесія Калинівської міської ради

Дата: 04.05.2023 12:13
Кількість переглядів: 1120

Фото без описуЧетвертого травня відбулася 34 позачергова сесія Калинівської міської ради, за участю заступника начальника Хмільницької районної військової адміністрації Дмитра Сидоренка та депутата Вінницької обласної ради Іллі Гуменчука. Вже традиційно сесійне засідання розпочалося із хвилини мовчання в пам'ять про всіх Героїв, які віддали життя за рідну землю.

За словами Калинівського міського голови Василя Поліщука, є кілька питань, які потребують термінового розгляду та скликання позачергової сесії.

Так депутати Калинівської міської ради виділили 3 мільйони 300 тисяч гривень на потреби оборони. В тому числі 3 мільйони гривень для однієї з військових частин на придбання спеціального обладнання.

Окрім цієї суми, також виділили кошти на придбання будівельних матеріалів для облаштування укриттів у навчальних закладах, для потреб медицини, благоустрою громади та для участі калинівських гімнасток у спортивних змаганнях.

Ще одне питання порядку денного, яке переважною більшістю підтримали депутати міської ради, було питання Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Калинівської міської територіальної громади. Депутати звернулися з листом до Верховної Ради України з проханням прийняти закони «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій», які нині перебувають на розгляді у Верховній Раді. Прийняття даних законів сприятиме продовженню деколоніальної політики України, позбавлення від імперського впливу російської федерації, а також забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій.

«Проєктами пропонується внести зміни до законів України, передбачивши положення щодо унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України.

Встановлюється заборона діяльності на території України російської православної церкви, релігійних організацій (об’єднання), які безпосередньо або як складові частини іншої релігійної організації (об’єднання) входять до структури (є частиною) російської православної церкви.

Також передбачається, що у разі виявлення порушень вимог щодо створення і діяльності релігійної організації (об’єднання), установлених Конституцією України, та законами України, діяльність релігійної організації може бути припинена у судовому порядку за адміністративним позовом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії», - йдеться у зверненні.

Також депутати Калинівської міської ради проголосували за звернення до Міністерства охорони здоров’я України. У цьому зверненні йдеться про створення кластерного закладу охорони здоров’я на базі Комунального підприємства «Калинівська центральна районна лікарня» Калинівської міської ради.

-Наша лікарня має найбільше переваг для того, щоб бути визнаною кластерною, - зазначив Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Це і вигідне географічне розташування, і наявність зручної логістики та належна матеріально-технічна база. Тому ми маємо докласти усіх зусиль для того, щоб мешканці Калинівської та інших громад Хмільницького району мали можливість отримати якісну та вчасну медичну допомогу.

Окрім цього, як зазначив Калинівський міський голова Василь Поліщук, нині вирішується питання про відкриття на базі Калинівської ЦРЛ відділення реабілітації для поранених військовослужбовців. Адже, на жаль, нині чимало військових потребують медичної реабілітації після повернення із зони бойових дій.

Сьогодні питання військових – одне із пріоритетних питань, які постійно на контролі у Калинівській міській раді. Однак, навіть в умовах воєнного стану Калинівська територіальна громада продовжує розвиватися та ставати кращою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних