Пошук

Жителям Калинівської громади, яким виповнилося 14 років, необхідно подати документи для отримання паспорта

Дата: 24.03.2023 15:27
Кількість переглядів: 1103

Фото без описуНаближається до завершення навчальний 2022-2023 рік, випускники шкіл готуються до зовнішнього незалежного оцінювання та отримання документа про освіту, в яких вказуються дані про особу. Оформлення даного документа проводиться на підставі паспорта громадянина України, який є документом, що посвідчує особу та підтверджує належність до громадянства України.

Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт. Однак трапляються випадки коли документи для оформлення паспорта вперше подаються несвоєчасно і створюються відповідні незручності.

Паспорт виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій та оформляється особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 18-річного віку, - на кожні 10 років. У випадку втрати або викрадення паспорта, замість втраченого або викраденого оформляється та видається новий паспорт.

Особа віком від 14 до 18 років, яка має зареєстроване місце проживання та яка не зареєстрована в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, під час оформлення паспорта вперше може одночасно зареєструватися в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків з подальшим відображенням інформації про РНОКПП у паспорті.

Для оформлення паспорта вперше подаються такі документи:

1) свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави (далі - свідоцтво про народження);

2) оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження особи перебували у громадянстві України, у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;

3) витяг про реєстрацію із реєстру територіальної громади.

За оформлення паспорта вперше адміністративний збір не справляється.

Терміни оформлення паспорта громадянина України не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання, вартість 450 грн. , не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його термінового отримання, вартість 820 грн.

Документи для оформлення, обміну паспорта подаються до Калинівського відділу Державної міграційної служби у Вінницькій області м.Калинівка, вул.Незалежності, 8 та до центру надання адміністративних послуг Калинівської міської ради, м.Калинівка, вул.В.Нестерчука, 19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь