Пошук

Жителям Калинівської громади, яким виповнилося 14 років, необхідно подати документи для отримання паспорта

Дата: 24.03.2023 15:27
Кількість переглядів: 1192

Фото без описуНаближається до завершення навчальний 2022-2023 рік, випускники шкіл готуються до зовнішнього незалежного оцінювання та отримання документа про освіту, в яких вказуються дані про особу. Оформлення даного документа проводиться на підставі паспорта громадянина України, який є документом, що посвідчує особу та підтверджує належність до громадянства України.

Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт. Однак трапляються випадки коли документи для оформлення паспорта вперше подаються несвоєчасно і створюються відповідні незручності.

Паспорт виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій та оформляється особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 18-річного віку, - на кожні 10 років. У випадку втрати або викрадення паспорта, замість втраченого або викраденого оформляється та видається новий паспорт.

Особа віком від 14 до 18 років, яка має зареєстроване місце проживання та яка не зареєстрована в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, під час оформлення паспорта вперше може одночасно зареєструватися в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків з подальшим відображенням інформації про РНОКПП у паспорті.

Для оформлення паспорта вперше подаються такі документи:

1) свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави (далі - свідоцтво про народження);

2) оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження особи перебували у громадянстві України, у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;

3) витяг про реєстрацію із реєстру територіальної громади.

За оформлення паспорта вперше адміністративний збір не справляється.

Терміни оформлення паспорта громадянина України не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання, вартість 450 грн. , не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його термінового отримання, вартість 820 грн.

Документи для оформлення, обміну паспорта подаються до Калинівського відділу Державної міграційної служби у Вінницькій області м.Калинівка, вул.Незалежності, 8 та до центру надання адміністративних послуг Калинівської міської ради, м.Калинівка, вул.В.Нестерчука, 19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних