Пошук

9 березня – День народження Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2023 08:37
Кількість переглядів: 371

Фото без опису9 березня виповнюється 209 років від дня народження українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, графіка, етнографа та громадського діяча Тараса Шевченка.

Біографія Тараса Шевченка трагічна і велична одночасно. Основну освіту поет здобув лише за два роки в церковноприходській школі. Багатьма знаннями поет завдячує баронесі Софії Григорівні Енгельгардт, яка навчала його польської та французької мовам.

Кріпосний і син кріпаків, сирота змалку, Тарас мав стати представником другого ешелону російської інтелігенції, але відчув поклик рідної крові. Шевченко став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність, як у 19 та 20 століттях, так і у 21-му столітті, коли нова російська імперія вкотре намагається знищити все українське.

Прикладом Шевченка надихається багато людей, його пророчі слова дають сили новим героям-захисникам. Тарас Шевченко був і досі є символом опору російській експансії не лише у Києві під час Революції Гідності, він надихав людей і на Донбасі, і зараз під час нападу росією на Україну. У 21-му столітті українці дають відсіч окупантам та захищають власну землю.

Слова «мир», «любов», «земля», «воля», «Україна» зігрівають душу кожного українця. Сьогодні, як ніколи раніше, звучать ці слова в серцях людей, народжених у вишиванках. Пишаємося своєю країною й людьми, які живуть у ній. Пишаємося тим, що ми - українці. І сьогодні, в час нелегких подій, які, неначе хвиля, накрили нашу землю, ми намагаємося перебороти свій страх і відчай, зібратися з думками, намагаємося стати сильнішими, щоб вистояти разом зі своєю країною й не дати їй «захлинутися» від жорсткого агресора.

Тарас Шевченко – національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення російською імперією. Як і раніше, його життєвий шлях і творчість надихають мільйони українців світу на боротьбу за вільну Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних