Пошук

Розпочалася триста шістдесят шоста доба героїчного протистояння української нації російському широкомасштабному вторгненню

Дата: 24.02.2023 10:03
Кількість переглядів: 480

Фото без опису24 лютого 2022 року змінило життя кожного українця. Ще кілька років тому ніхто із нас не міг навіть уявити, що на нашу долю випаде така жорстока та страшна війна. Десятки поранених військових, двоє загиблих – таким був перший день війни для Калинівської громади. Але в перші ж хвилини війни люди об’єдналися, згуртувалися: медичні працівники почали приймати у лікарні поранених та надавати їм допомогу, освітяни налагоджували харчування для військових, старостинські округи готувались до зустрічі евакуйованих, сотні чоловіків та юнаків зайняли черги до військкомату.

У ті перші, важкі дні жителі нашої громади показали, що ми – сильна та незламна нація, яка до останнього подиху готова захищати рідну землю, що ми непоборні та непохитні. І ось уже рік ми щодня, щогодини, щохвилини доводимо це.

З початку повномасштабної війни Калинівська громада передала на потреби війська десятки автомобілів, тепловізорів, павербанків, сотні бронежилетів та необхідної амуніції. З бюджету громади спрямовано десятки мільйонів гривень для військових частин та формувань.

За дванадцять місяців наші господині передали на фронт десятки тисяч банок різноманітних м’ясних та рибних консервів, згущеного молока, сала, різноманітних каш, квашених овочів. А освітянська родина приготувала сотні тисяч вареників, пирогів та іншої смачної здоби.

Калинівські підприємці перелаштували своє виробництво та почали шити військовий одяг і розгрузки, ми навчилися плести сітки та робити окопні свічки. Кожен небайдужий житель нашої громади намагається своєю допомогою та підтримкою наблизити щасливий день Перемоги.

На жаль, ціна нашої волі дуже велика. З початку повномасштабної війни Калинівщина втратила п’ятдесят одного Героя. Осиротіли діти, овдовіли молоді жінки, батьки втратили найцінніше. Війна забирає кращих з кращих. Низько схиляємо голови у скорботі та вічно пам’ятатимемо подвиг наших загиблих земляків, усіх українських військових, які полягли у важких боях за рідну землю.

Прийміть щирі співчуття та слова подяки за відважних Героїв, які не побоялися стати на захист своєї Вітчизни й віддали життя за її свободу. Дякую усім захисникам, які нині боронять рідну землю.

Також хочу щиро подякувати усім жителям громади, кожному, хто підтримував і підтримує нас, допомагає армії словом та ділом. Особлива подяка керівникам сільгосппідприємств, які передають на потреби країни вирощене збіжжя, підтримують українських військових коштами і технікою, освітянам, які з перших днів війни стали надійним тилом для наших захисників й поєднують свою повсякденну роботу із волонтерськими справами, жителям старостинських округів, які щоразу допомагають зібрати необхідні продукти.

Це був непростий, важкий рік, але вірю, що ми подолаємо усі труднощі та здобудемо Перемогу. Слава Україні!

Калинівський міський голова Василь Поліщук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь