Пошук

У Сальнику відкрили меморіальну дошку загиблому Герою – Сергію Багулову

Дата: 07.02.2023 13:19
Кількість переглядів: 1535

Фото без описуСьомого лютого Сергію Багулову мало б виповнитися 45 років, але він назавжди залишиться в пам’яті рідних, друзів та односельців сорока чотирирічним Героєм. 22 жовтня Сергій Багулов прийняв свій останній бій за незалежність та свободу України й поліг смертю Героя у жорстокому бою з російськими окупантами. В пам'ять про загиблого у його рідному селі відкрили меморіальну дошку на стіні навчального закладу, де навчався захисник.

У Сальницьку школу Сергій прийшов у п’ятому класі. Це був розумний, добрий хлопчина із загостреним почуттям справедливості. Таким запам’ятали його друзі, однокласники, вчителі, рідні, побратими, односельці, які зібралися на шкільному подвір’ї, щоб вшанувати пам'ять Героя, який з перших днів повномасштабної війни став на захист рідної землі.

Меморіальну дошку, яку встановили в пам'ять про загиблого Героя, відкрили його донька Валерія та син Матвій.  Таїнство освячення меморіальної дошки здійснили капелан нацгвардійців  Орест Шпак та настоятель храму у Сальнику Георгій Дончак.

Багато добрих та щирих слів прозвучало у пам'ять про Сергія Багулова. У мітингу  взяли участь  заступник командира військової частини, в якій служив захисник, Володимир Романишин, представники  влади та освіти Віктор Кособуцький, Леонід Мацера, Вікторія Ружицька, Катерина Шишман, однокласник Іван Комарніцький, дружина Героя Марина Багулова, від імені класного керівника Марії Ковальчук виступила донька-вчителька Галина Конарська.

-Сьогодні ми відкриваємо меморіальну дошку на честь Багулова Сергія Миколайовича. Він віддав найдорожче, що є в людини - своє життя. Віддав своє життя за нас, за те, щоб ми й наші діти жили в мирній, квітучій, незалежній Україні. Людина живе на цьому світі доти, поки живе пам'ять про неї. То ж давайте ми будемо постійно згадувати у своїх молитвах, думках Сергія. Щоб він завжди був поруч з нами, - звернувся до присутніх заступник Калинівського міського голови Віктор Кособуцький.

Сергій Багулов прожив гідне життя. Був надійною опорою для родини, вірним товаришем для своїх друзів, надійним побратимом та відважним захисником. Наказом командувача Національної Гвардії України молодшому лейтенанту Сергію Багулову присвоїли чергове військове звання лейтенанта (посмертно). Також Сергія Багулова посмертно представлено до державної нагороди – ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь