Пошук

У Калинівській громаді вирішували питання покращення якості води

Дата: 16.01.2023 12:37
Кількість переглядів: 585

Фото без описуУ перші дні нового 2023 року відбулася робоча нарада Калинівського міського голови Василя Поліщука з директором комунального підприємства «Калинівкаводоканал» Олегом Гилюком та новопризначеним заступником директора Сергієм Бойком.

Основними питаннями, які розглянули учасники наради, було покращення якості води, якою забезпечує підприємство жителів громади, та покращення роботи очисних споруд.

За словами спеціалістів, не зважаючи на важкі фінансові проблеми, які виникли через збільшення заборгованості населення за спожиту воду, ріст вартості реагентів, паливно-мастильних матеріалів, електроенергії, підприємство проводить усі заплановані заходи з очищення води, яку забирають з річки Південний Буг та подають споживачам.

Однак, за останні роки якість води у річці значно погіршилася та зменшилась її кількість. Велика надія на розв'язання проблеми була на свердловини, які діють на території Калинівки. Проте, проаналізувавши потужність свердловин та якість води, яка подається з них, спеціалісти прийшли до висновку, що свердловини не вирішать повною мірою питання водозабезпечення.

Іншою проблемою, яка значно впливає на якість питної води, є стан водопровідних труб. Деякі ділянки водогону будувалися ще сорок та більше років тому. Постійні аварійні ситуації через розриви труб, не єдина проблема, яка виникає через застарілий водогін. За роки експлуатації старі труби забиті мулом, іржею, що впливає на якість води, яка подається споживачам.

-Торік підприємство неодноразово зверталося до міської ради з проханням надати їм фінансову допомогу для розрахунків за електроенергію, на придбання реагентів та паливно-мастильних матеріалів. І міська рада надавала впродовж року дотації для підтримки життєдіяльності підприємства, бо ми розуміли, що в умовах війни підіймати тарифи на воду, недоцільно, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – У минулому році  спільними зусиллями нам вдалося замінити три кілометри водогону у місті. Цьогоріч ми також маємо наміри підтримувати критично важливий для життєдіяльності громади об’єкт.

Після заміни старих труб якість води значно покращилася, але залишаються в аварійному стані інші ділянки водогону.  Тому в першу чергу запланували замінити водогін на двох ділянках, які нині перебувають у найгіршому стані, - по вулиці Незалежності (від торгового центру «Грош» до прохідної машзаводу), протяжністю 500 метрів, та по вулиці Возз’єднання,  протяжністю 450 метрів. А ще  у планах поглиблення та розчищення ділянки водозабору та будівництво нового водогону від водозабору й до водоканалу, де нині найчастіше трапляються пориви. Раніше ж було замінено водогін від водоканалу до міста, що дало можливість уникнути аварійних ситуацій на цій ділянці та втрат води.

Також прохання до жителів громади по можливості розраховуватися за спожиту воду, адже якість води та її безперервна подача до ваших осель залежить певною мірою і від ваших розрахунків та фінансової спроможності підприємства.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь