Пошук

У Черепашинцях приготували для українських захисників рибні консерви та домашні оселедці

Дата: 29.11.2022 12:35
Кількість переглядів: 2289

Фото без описуП’ятсот кілограмів свіжої риби переробили жителі Черепашинецької громади на консерви та домашні оселедці. Усю рибу виловили у громадському ставку. За вилов риби взялися місцеві чоловіки, які відвезли свій улов до місцевого кафе Наталії Бортник, яке перетворилося на «гарячий цех».

-Така акція у нас проходить не вперше, - розповідає виконуюча обов’язки старости Черепашинецького старостинського округу Наталя Черниш. - З перших днів війни наші люди плетуть сітки, роблять м’ясні та рибні консерви, печуть смаколики. Перший раз чоловіки нашої громади ловили рибу у ставку десь на другий тиждень війни. Тоді ми вперше спробували робити консерви з риби. Приміщення, як і цього разу, надала Наталя Бортник, а до роботи взялися жінки нашої громади. Щось виходило, щось ні. Зате тепер ми маємо чітку технологію нашого «виробництва», якої дотримуємося.

І цього разу працювали дружно та завзято. З частини риби приготували домашні оселедці, з решти – консерви. Чистять рибу, вимочують, маринують, розкладають у банки в кафе. А потім банки з консервами розбирають по домівках власники автоклавів та повертають уже готові консерви.

-Першу партію оселедців ми вже відправили двом нашим військовим на передову, - продовжує виконуюча обов’язки старости. - Також мешканці нашого села прийняли ще одне рішення – роздати по рибині, а риба у нас ловиться і по сім - десять кілограмів, кожній родині мобілізованих до війська. Адже передати консерви чи оселедці кожному нашому захисникові ми не маємо можливості. Двадцять вісім сімей вже отримали гостинці від громади, з нового вилову відвеземо рибу й решті родин.

За словами Наталії Черниш, спільна праця об’єднує, згуртовує громаду. Раніше міська рада надавала громаді зарибок, а нині люди самі приносять кошти на закупівлю зарибка. Вони побачили, що в сільському ставку може вирости така велика риба і, що її можна використати з користю для громади, а під час війни – для допомоги нашим військовим.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь