Пошук

Розпочалась двісті сімдесята восьма доба героїчного протистояння української нації російському широкомасштабному вторгненню

Дата: 28.11.2022 08:20
Кількість переглядів: 222

Фото без описуУкраїнські військові завдали результативних ударів по армії росії на лівому березі Дніпра, окупанти чекають на підготовлені в Білорусі підрозділи та намагаються дискредитувати Сили оборони України, обстрілюючи населені пункти. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ.

Внаслідок удару 26 листопада в районі Енергодару знищено шість одиниць військової техніки та поранено близько 30 окупантів. У районах Пологів та Чернігівки Запорізької області поранено близько 80 окупантів. Дані щодо убитих уточнюються.

Ще близько 30 одиниць пошкодженої російської техніки – на ремонті у Голій Пристані Херсонської області.

Минулої доби, 27 листопада, сили оборони відбили атаки в районі Яковлівки, Соледара, Бахмута, Андріївки, Новобахмутівки, Опитного, Водяного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Ракетні війська та артилерія за добу вразили чотири райони скупчення сил та техніки окупантів, а також ще один важливий об'єкт.

Окупанти зосереджені на стримуванні українських сил. Очікується перекидання підрозділів після підготовки у Білорусі, але біля північного кордону України наступальних угруповань не виявлено.

За добу рф завдала чотирьох ракетних ударів по цивільних об'єктах у Розумівці Запорізької області та Мусіївці Дніпропетровської. Понад 50 разів обстрілювала з РСЗВ, била з артилерії, зокрема по Херсону.

Окупанти обстрілюють населені пункти та перекладають провину на українців для дискредитації ЗСУ. Також вони поширюють фейки, що Україна нібито затримує мешканців звільнених територій для поповнення обмінного фонду, звинувачуючи їх у співпраці з окупантами.

На ранок 28 листопада у Калинівській громаді залишається 972 переселенці, серед них 336 дітей.

За інформацією ВСП «Калинівський відділ ДУ «Вінницький центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України, на 7 годину ранку 27 листопада показник вимірювання гамма-фону перебуває в межах допустимої норми – 0,16 МкЗ/год. Вода, яка подається у Калинівку, також придатна для використання.

Калинівський міський голова Василь Поліщук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь