Пошук

Розпочалась двісті сімдесята четверта доба героїчного протистояння української нації російському широкомасштабному вторгненню

Дата: 24.11.2022 12:35
Кількість переглядів: 412

23 листопада Європейський парламент проголосував за резолюцію, в якій росія проголошена державою-спонсором тероризму за її повномасштабну війну проти України та воєнні злочини, скоєні в Україні протягом останніх дев'яти місяців. Голосування відбулося близько полудня. Однак таке рішення не зупинило росію.  російські окупанти знову завдали ракетних ударів  -  випустили по цивільних об'єктах України 70 ракет. Пошкодження важливих об’єктів інфраструктури  призвело до перебоїв зі електропостачанням, водопостачанням та опаленням.

Україна очікує, що світова спільнота рішуче відреагує на російський терор. Про це заявив президент Володимир Зеленський, виступаючи з відеозв'язку перед учасниками засідання Ради Безпеки ООН.

Поки світ дає оцінку діям країни-агресорки, українці стійко долають важкі випробовування, які випали на їх долю. Велика подяка військовим, які ліквідували більшу частину російських ракет, енергетикам, які швидко відновили енергопостачання. Ми все переживемо, подолаємо, вистоїмо і  обов’язково переможемо, бо ми – українці!

Сьогодні – 9 місяців повномасштабної війни. За підрахунками Генерального штабу Збройних Сил України, орієнтовна кількість втрат окупаційних військ росії з початку повномасштабного вторгнення наприкінці зими 2022 року становить 85 720 військовослужбовців ЗС рф.

За минулу добу на Донбасі українські військові відбили атаки в районах Бахмута, Кліщіївки, Красногорівки, Мар'їнки, Озарянівки, Опитного та Яковлівки.

Авіація ЗСУ завдала шість ударів по скупченнях сил та техніки та по двох позиціях зенітних ракетних комплексів. Ракетні війська та артилерія вразили чотири райони скупчення сил і техніки, позицію ППО та ще один важливий об'єкт ворога.

Минулої доби ЗСУ вивели з ладу або захопили один танк, сім бронемашин, дві артилерійські системи та чотири одиниці автотехніки/автоцистерн.

Також 23 листопада знищили приблизно 310 осіб особового складу ворога та збили понад пів сотні крилатих ракет ворога.

На ранок 24 листопада у Калинівській громаді залишається 971 переселенець, серед них 336 дітей.

За інформацією ВСП «Калинівський відділ ДУ «Вінницький центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України, на 7 годину ранку 24 листопада показник вимірювання гамма-фону перебуває в межах допустимої норми – 0,11 МкЗ/год. Вода, яка подається у Калинівку, також придатна для використання.

Калинівський міський голова Василь Поліщук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь