Пошук

Жителі Сальника провели акцію «Тепло рідного села» та передали гостинці землякам, які нині захищають Україну

Дата: 15.11.2022 10:51
Кількість переглядів: 822

Фото без описуНезвичайну акцію «Тепло рідного села» провели жителі Сальницького старостинського округу. А почалося все з ініціативи місцевого жителя Ігоря Мариніна, який запропонував односельцям зібрати кошти та закупити тепле взуття для односельців, які нині зі зброєю в руках захищають рідну землю від російських окупантів.

Односельці активно підтримали ініціативу та зібрали кошти для закупівлі зимових черевиків. Але до взуття вирішили додати ще гостинців, щоб Герої відчули тепло рідного села.

До справи взялися місцеві майстрині, які почали в'язати теплі шкарпетки в комплект до взуття. Керівниці гуртка в’язання «Кольорова петелька», який діє у Сальницькому будинку культури, Любов Мельник та Надія Завальнюк зв’язали перші сім пар шкарпеток, а згодом до них приєдналися Галина Рижук, Надія Міняйло, Світлана Загоруй, Інна Демчук та Галина Соколовська.

-Нитки для шкарпеток у нас були. Їх ще раніше передав для гуртка Дмитро Павловський. А коли наші запаси закінчилися, майстрині почали приносити нитки з дому. На наше прохання громадська організація «Розвиток та добробут села Сальник» ще докупили нам потрібних ниток. В’язали під розмір взуття, щоб шкарпетки підійшли кожному захисникові, - розповідає директорка Сальницького будинку культури Альона Наумець. - Учасники хореографічної студії «Pointe» та діти громади намалювати малюнки для наших військових. У кожну пару взуття ми поклали теплі шкарпетки, зв'язані з любов'ю,  малюнки з побажаннями від дітей та браслети-обереги від Наталії Семенюк, які вона сплела з молитвою.

До своїх гостинців жителі громади додали ще окопні свічки, які на уроках трудового навчання виготовили учні місцевого ліцею під керівництвом вчительки трудового навчання Ніни Лантух. 

А смакували захисники на передовій сухими супами, про які також подбали жителі громади. На початку жовтня жителі Сальника зібрали свіжі овочі, які передали у Вінницю для виготовлення сухих супів. А волонтери, в знак подяки, передали у громаду вже готові супи, які також відправили на передову землякам.

-Жителі наших громад демонструють велику згуртованість, єдність. Приємно, що з’являються такі ініціативи, що жителі громади не забувають про своїх Героїв, а підтримують їх, допомагають всім, чим можуть. Добро завжди переможе зло і ми разом святкуватимемо нашу Перемогу, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь