Пошук

У Калинівській громаді придбали новий шкільний автобус для потреб сільського ліцею

Дата: 11.11.2022 10:26
Кількість переглядів: 1795

Фото без описуНа подвір'ї відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради красується новий шкільний автобус. Його придбали коштом міського бюджету для потреб ліцею с.Голендри.

З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну у Калинівській громаді на потреби війська вилучили три шкільні автобуси, в тому числі й з ліцею с.Голендри. Понад п’ятдесят школярів, які доїжджали до ліцею з п’яти сіл громади, залишилися без транспортного засобу.

-До мене звернувся депутат Калинівської міської ради Станіслав Андрійчук з проханням допомогти розв'язати наболіле питання. Адже у Голендрах навчаються діти з шести сіл громади – Голендрів, Веселої, Первомайська, Герасимівки, Голубівки, учні випускних класів з Заливанщини. Деякі школярі проживають за п’ять – шість кілометрів від навчального закладу і батькам щоразу доводилося шукати можливість як доставити дітей до ліцею. Окрім цього, цим же шкільним автобусом відвозять двадцять шість діток у дитячий садок в Заливанщину. Тому було прийняте рішення вишукати можливість, щоб придбати новий автобус для ліцею, - розповідає Калинівський міський голова Василь Поліщук. - Сьогодні всі наші зусилля та сили спрямовані на підтримку та допомогу українським військовим, але й про майбутнє України, наших дітей, ми не маємо права забувати. Як тільки Уряд надав дозвіл на придбання шкільних автобусів для навчальних закладів транспортні засоби яких були передані на державні потреби, ми подали документи на тендер та придбали новий автобус.

За словами міського голови, у планах придбання ще одного шкільного автобуса. Наразі триває процедура закупівель.

-Ці шкільні автобуси нам дуже потрібні. Адже до початку повномасштабної війни ми планували придбати ще три автобуси, а коли в перші дні війни у нас вилучили три транспортні засоби, маємо дефіцит у шістьох шкільних автобусах, - каже начальниця відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Галина Фурман. - Підвезення до навчальних закладів потребують тисячу п’ятдесят школярів, а довозимо лише сімсот дев’яносто. Решту довозять батьки або ж перевізники.

Залишилися лічені дні і після оформлення необхідних документів учні ліцею с.Голендри зможуть випробувати новий автобус.

-І діти, і батьки дуже задоволені та щиро дякують усім, хто допоміг нам придбати автобуса. У ліцеї навчається сто двадцять п’ять школярів і не лише з Калинівської, а й з Козятинської громади. Діти навчаються у дві зміни і автобусу не доведеться застоюватися без роботи, - тішиться новому шкільному автобусу депутат Калинівської міської ради Станіслав Андрійчук. – Тепер холодними осінніми та зимовими днями дітям не доведеться доїжджати до школи попутками або добиратися пішки. У шкільному автобусі їм буде затишно та тепло.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь