Пошук

Діти захисників України харчуватимуться у закладах освіти Калинівської громади безплатно

Дата: 01.11.2022 12:44
Кількість переглядів: 1401

Фото без описуНа 25 позачерговій сесії Калинівської міської ради, яка відбулася 28 жовтня, депутати затвердили вартість харчування дитини на день в закладах освіти Калинівської міської ради. Так, з першого січня 2023 року, з урахуванням росту цін, вартість харчування дитини на день в закладах загальної середньої освіти для учнів 1-11 класів становитиме 43 гривні, в закладах дошкільної освіти та в дошкільних підрозділах ліцеїв та гімназій в дитячому саду - 72 гривні, в яслах - 54 гривні.

Безплатним харчуванням забезпечуються пільгові категорії дітей. А це: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах), діти з інвалідністю, діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти з-поміж осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», діти, батьки яких є учасниками бойових дій в зоні АТО (ООС) та діти із сімей загиблих (померлих) в зоні АТО (ООС). До переліку пільгових категорій дітей також увійшли діти, з числа внутрішньо переміщених осіб, чи діти, що мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також діти, батьки яких мобілізовані до Збройних Сил України до завершення воєнного стану.

-Норми харчування не змінилися, але дуже відчутно зросли ціни на продукти, тому ми були змушені підняти вартість харчування, - розповідає головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Оксана Блажченко. – Ми постійно вишукуємо можливість здешевити вартість харчування. Так у багатьох закладах освіти є підсобні ділянки, на яких вирощуємо овочі, ягоди, фрукти. Впродовж усього літа та осені працівники роблять різноманітні заготовки: сушать яблука, зелень, трави, заморожують ягоди та овочі, готують квашені овочі. Постійно надають допомогу для харчування дітей керівництво СТОВ «Промінь» с.Черепашинці, ПП «Радівське», ТОВ «Нападівське», а також інші підприємства.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь