Українські захисники смакуватимуть салом від Степана Руданського
Оригінальну українську страву – бутербродне сало, почали готувати для українських захисників у Хомутинцях. Свіже сало господині подрібнюють на м’ясорубках, додають сушений часник, паприку, інші спеції та розфасовують у банки. Перші сто банок вже відправили військовим.
-Ідея у мене виникла ще влітку, - каже виконуюча обов’язки старости Хомутинецького старостинського округу Оксана Мудрик. – Таке сало дуже смачне та поживне. Жителі громади відразу ж підтримали мою ініціативу. Люди збирали кошти, щоб купити сало, приносили у будинок культури банки, літні люди чистили часник і передавали його для сушіння. Коли почалися проблеми зі світлом, замість електричних м’ясорубок поприносили старі, ручні. Допомагали усією громадою, працювали дружно та злагоджено. Щиро вдячна своїм односельцям та пишаюся ними.
Після перших ста банок роботи у Хомутинцях не припинилися, жителі громади планують і надалі виготовляти смачне сало. «Посмакуйте наше сало від Руданського Степана»: підписали банки із салом хомутинчани. Люди вірять, що скоро війна закінчиться і будинок культури, який тимчасово перетворився на цех з виготовлення бутербродного сала, знову зустрічатиме гостей на святкування дня народження Степана Руданського.