Пошук

У Мізякові відкрили меморіальну дошку загиблому земляку Олексію Кобилянському

Дата: 14.10.2022 12:37
Кількість переглядів: 1160

Фото без описуУ Свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою українського воїнства, у Мізяківському старостинському окрузі вшанували пам'ять загиблого земляка Олексія Кобилянського та відкрили меморіальну дошку на стіні ліцею, де навчався Герой.

На подвір’ї навчального закладу зібралися рідні, друзі, знайомі, односельці Олексія Кобилянського, які добре пам’ятають Героя, й в серцях яких він назавжди залишиться усміхненим, енергійним, життєлюбним добрим чоловіком.

Право відкрити знак ведучі заходу надали дружині загиблого - Оксані Кобилянській та їх донечкам.

Ще зовсім недавно Олексій Кобилянський навчався у цій школі, а відтепер стане прикладом героїзму та самопожертви для усіх школярів та односелеців. Присутні не стримували сліз, пригадуючи яким був Олексій при житті.

В урочистому мітингу взяли участь директорка ліцею с.Мізяків Любов Горобчук, виконуюча обов’язки старости Мізяківського старостинського округу Любов Мусієнко, представниця місцевого сільськогосподарського підприємства Ганна Жмур, перша вчителька Олексія Кобилянського Надія Гуменчук.

-Дивлюся у ці втомлені очі, у цю життєствердну посмішку, на ці обпалені вогнем руки й бачу перед собою семирічного хлопчика з розумними оченятами, які сяють після першої похвали за прочитаний склад у букварі. Я бачу цю щиру посмішку після правильно розв'язаної задачі, а ті маленькі рученята тримають ручку і виводять перше слово «мама». Коли Альоша написав у зошиті слово «мама», він гордо сказав: «моя мама», - пригадала про шкільні роки Олексія Кобилянського його перша вчителька Надія Гуменчук. -  Олексій любив свою родину, свою Україну. Тому в перші дні, коли ворог напад на Україну, не роздумуючи пішов добровольцем захищати всіх нас, захищати українську землю, захищати своїх дітей. У соціальних мережах під світлинами своїх красунь-донечок він написав: «Моє життя – мої діти». І він віддав його за них, за мільйони інших дітей.

Олексій Кобилянський загинув 3 травня 2022 року неподалік міста Лиман у Донецькій області. Він віддав своє молоде життя за свою Батьківщину, за рідну землю, за мирне майбутнє своїх донечок та всіх українських дітей. Посмертно Героя нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. А односельці, працівники гімназії, старостинського округу, батьки учнів та однокласники зібрали кошти та виготовили меморіальну дошку, яка нагадуватиме усім про загиблого земляка.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь