У Заливанщині готують для українських захисників смачну м’ясну тушкованку та згущене молоко
«Смакуйте, дорогі захисники, набирайтеся сил та енергії для битви з ворогом. Наша допомога для вас намолена, маємо надію, що вона підтримає вас у тяжкі і світлі хвилини. Віримо у нашу перемогу!» - такими зворушливими словами звернулися до українських захисників жителі Заливанщинського старостинського округу. Цього разу жителі Заливанщини передали для українських захисників власноруч приготовлену курячу тушкованку, згущене молоко, смалець, засолене сало, а також мед та чай. Усе виготовлене з любов’ю та підписане щирими словами вдячності.
З початку повномасштабної війни навчальний заклад у Заливанщині перетворився на маленький цех з виготовлення курячої тушкованки. Запропонував виготовляти консерви з курячого м'яса місцевий підприємець Руслан Мороз, який вирощує курей. Він же і став постачальником продукції для виготовлення тушкованки. А за роботу взялися працівники навчального закладу та старостинського округу. Місцеві жителі відгукнулися на прохання та надали для виготовлення консервів свої автоклави.
З березня місяця вправні господині та господарі виготовили вже чотири тисячі банок курячої тушкованки, які постійно передають на передову українським захисникам.
-Ми не зупиняємося, бо нас надихають відгуки наших хлопців. Один земляк, який приїхав на кілька днів у відпустку, розповів як він до сліз був зворушений, коли за сотні кілометрів від рідного села смакував нашими консервами. Інший боєць з Голендрів також переказав нам подяку, бо наші консерви виручили хлопців, коли їх розбомбили і вони втратили всі харчі. Хіба після таких слів можна припинити готувати для наших захисників? - зі слізьми на очах розповідає виконуюча обов'язки старости Заливанщинського старостинського округу Наталя Кравчук. – Ми дуже вдячні Русланові Морозу, який постійно безплатно надає нам м'ясо. Ось і цього разу привіз нам сто курей.
А нещодавно заливанщинські господині освоїли ще один процес та почали виготовляти згущене молоко.
-Мене розчулило інтерв’ю з Михайлом Діановим, в якому він розповідав про своє перебування в полоні, як важко було там нашим героям і як він мріяв про згущене молоко. Його слова надихнули мене і я запропонувала своїм помічницям спробувати виготовити власноруч згущене молоко. Одна жінка у селі готувала для своїх потреб згущене молоко в автоклаві. Вона поділилася з нами рецептом. Цукор для «виробництва» надав ' постійний благодійник та помічник Іван Арсеньович Боримський, а молоко поприносили наші господині з дому. Так ми спробували і приготували перші п’ятдесят п’ять банок, які передаємо до святкового столу нашим Героям, - продовжує Наталя Кравчук.
На цьому мешканці Заливанщини не збираються зупинятися. Кажуть, що допомагатимуть українським захисникам стільки часу, скільки буде потрібно – до нашої Перемоги.