Пошук

У Заливанщині готують для українських захисників смачну м’ясну тушкованку та згущене молоко

Дата: 12.10.2022 16:08
Кількість переглядів: 1581

Фото без опису«Смакуйте, дорогі захисники, набирайтеся сил та енергії для битви з ворогом. Наша допомога для вас намолена, маємо надію, що вона підтримає вас у тяжкі і світлі хвилини. Віримо у нашу перемогу!» - такими зворушливими словами звернулися до українських захисників жителі Заливанщинського старостинського округу. Цього разу жителі Заливанщини передали для українських захисників власноруч приготовлену курячу тушкованку, згущене молоко, смалець, засолене сало, а також мед та чай. Усе виготовлене з любов’ю та підписане щирими словами вдячності.

З початку повномасштабної війни навчальний заклад у Заливанщині перетворився на маленький цех з виготовлення курячої тушкованки. Запропонував виготовляти консерви з курячого м'яса місцевий підприємець Руслан Мороз, який вирощує курей. Він же і став постачальником продукції для виготовлення тушкованки. А за роботу взялися працівники навчального закладу та старостинського округу. Місцеві жителі відгукнулися на прохання та надали для виготовлення консервів свої автоклави.

З березня місяця вправні господині та господарі виготовили вже чотири тисячі банок курячої тушкованки, які постійно передають на передову українським захисникам.

-Ми не зупиняємося, бо нас надихають відгуки наших хлопців. Один земляк, який приїхав на кілька днів у відпустку, розповів як він до сліз був зворушений, коли за сотні кілометрів від рідного села смакував нашими консервами. Інший боєць з Голендрів також переказав нам подяку, бо наші консерви виручили хлопців, коли їх розбомбили і вони втратили всі харчі. Хіба після таких слів можна припинити готувати для наших захисників? - зі слізьми на очах розповідає виконуюча обов'язки старости Заливанщинського старостинського округу Наталя Кравчук. – Ми дуже вдячні Русланові Морозу, який постійно безплатно надає нам м'ясо. Ось і цього разу привіз нам сто курей.

А нещодавно заливанщинські господині освоїли ще один процес та почали виготовляти згущене молоко.

-Мене розчулило інтерв’ю з Михайлом Діановим, в якому він розповідав про своє перебування в полоні, як важко було там нашим героям і як він мріяв про згущене молоко. Його слова надихнули мене і я запропонувала своїм помічницям спробувати виготовити власноруч згущене молоко. Одна жінка у селі готувала для своїх потреб згущене молоко в автоклаві. Вона поділилася з нами рецептом. Цукор для «виробництва» надав ' постійний благодійник та помічник Іван Арсеньович Боримський, а молоко поприносили наші господині з дому. Так ми спробували і приготували перші п’ятдесят п’ять банок, які передаємо до святкового столу нашим Героям, - продовжує Наталя Кравчук.

На цьому мешканці Заливанщини не збираються зупинятися. Кажуть, що допомагатимуть українським захисникам стільки часу, скільки буде потрібно – до нашої Перемоги.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь