Пошук

Сто сімдесят шість відер огірків та томатів заквасили мирненські господині для українських захисників

Дата: 27.09.2022 10:51
Кількість переглядів: 1877

У нас не чути вибухів снарядів, але жителі Калинівської громади не забувають, що в Україні війна і українські захисники потребують нашої підтримки, допомоги та щирої вдячності. Активно допомагають Героям жителі Мирненського старостинського округу. А кілька місяців тому вони розпочали ще й квасити овочі для військових.

Ідею квасити овочі першою запропонувала діловод Мирненського старостинського округу Катерина Тарнопольська. Першими взялися за роботу директорка сільського будинку культури Таїсія Гарлицька та колишня керівниця закладу культури Ванда Коваль, бібліотекар сільської бібліотеки Лариса Федоришенко. А у години пік, коли не вистачало рук, на допомогу приходили учасниці місцевого колективу Тамара Ходаківська, Оксана Юхимчук, Оксана Дмитренко, Оксана Мородецька.

-Спочатку ми з дому приносили огірки і томати, а коли обсяги замовлень збільшилися, вирішили купувати томати. Домовилися про закупівлю з родиною Олександра та Людмили Чепкасових, які вирощують овочі у Грушківцях, а вони коли почули, що це для наших захисників, надали нам десь зо триста кілограмів томатів безплатно. Щиро вдячні подружжю за їх людяність та доброту. Також хочу подякувати усім жителям нашого старостинського округу, які також відгукувалися на наші прохання й приносили з дому вирощені овочі, - ділиться враженнями виконуючий обов’язки старости Мирненського старостинського округу Василь Бондарець.

Починаючи з першого липня вправні господині Мирного вже наквасили сто сімдесят шість відер томатів та огірків. На цьому не збираються зупинятися, а планують заквасити для військових ще й капусту.

-Коли ми привозили нашим захисникам гостинці від Калинівської громади, вони із захватом відгукувалися про квашені овочі й замовляли ще, - розповідає Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Для них це були не просто продукти, а згадка про рідний дім, про ті смачні страви, які готували їх матері, дружини. Щиро вдячний усім жителям громади, які відгукуються на наші прохання про допомогу захисникам, докладають усіх зусиль для нашої спільної Перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь