Пошук

Розпочалася двісті одинадцята доба героїчного протистояння української нації російському воєнному вторгненню

Дата: 22.09.2022 08:53
Кількість переглядів: 475

Фото без опису21 вересня Україна повернула 215 Героїв з російського полону. Зокрема, бойових командирів Азову. Частині звільнених загрожувала смертна кара від терористів ДНР.

Російському диктатору Володимиру Путіну повернули його кума Віктора Медведчука та 55 полонених, які не мають жодної цінності для України, каже керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Серед українських воїнів, яких вдалося визволити: Герої України Денис Прокопенко («Редис») – командир окремого загону спеціального призначення Азов, Євгеній Бова – командир першого окремого батальйону морської піхоти, Лев Пашко – командир роти Азову.

Звільнено з полону також Сергія Волинського («Волину»), в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, Святослава Паламара, заступника командира полку «Азов» по роботі з особовим складом, Дениса Шлегу, командира 12-ї бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького, Олега Хоменка, командира комендантської роти, який безпосередньо здійснював командування обороною Азовсталі, Дмитра Козацького, старшого солдата, фото та відео якого з Азовсталі облетіли весь світ.

Серед звільнених також Михайло Діанов, старший сержант 36-ї бригади (відомий по фото з пораненою рукою) та голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін.

До України повернулася знаменита «Пташка» Катерина Поліщук — парамедик-доброволиця Нацгвардії.
Повертається Мар’яна Мамонова, 30-річна військова лікарка, капітан медичної служби. З дня на день вона має стати мамою, повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець. Загалом було звільнено трьох вагітних військовослужбовиць.

Минулої доби авіація ЗСУ завдала 21 удару, морпіхи знищили вертоліт Мі-24. Артилеристи та ракетники виконали 280 завдань: уражені два командні пункти у Херсоні, два пункти управління у Нововоскресенському та Дудчанах, склади боєприпасів у П'ятихатках та Херсоні, техніка та жива сила у Дудчанах та Новій Каховці, РЛС «Зоопарк» у Крутому Яру.

Удари ЗСУ також зупинили спроби росіян перетнути Дніпро по Каховській греблі та на баржі з Херсона.
Підтверджено знищення 41 російського військового, чотири танки, 12 одиниць автобронетехніки та ЗРК «Бук-М 2/3».

Армія РФ за добу завдала чотирьох авіаційних і чотирьох ракетних ударів, обстріляла низку населених пунктів. РФ розгорнула підрозділи ППО у Бериславському районі, намагається маневрувати, ущільнити оборону та посилити артилерійське прикриття.

На ранок 22 вересня у Калинівській громаді залишається 1033 переселенців, серед них 355 дітей.

За інформацією ВСП «Калинівський відділ ДУ «Вінницький центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України, на 7 годину ранку 22 вересня показник вимірювання гамма-фону перебуває в межах допустимої норми – 0,15 МкЗ/год. Вода, яка подається у Калинівку, також придатна для використання.

Калинівський міський голова Василь Поліщук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних