Пошук

Розпочалася двісті десята доба героїчного протистояння української нації російському воєнному вторгненню

Дата: 21.09.2022 08:36
Кількість переглядів: 395

Фото без описуУ Новій Каховці Збройні Сили України знищили колону техніки російських окупантів, яка готувалася до перекидання через Дніпро. Про це повідомили у зведенні оперативного командування «Південь».

Військові заявляють, що українська авіація завдала сім ударів по противнику — в районі Чарівного збитий штурмовик Су-25, а в районі Мурахівки — два безпілотники «Орлан-10».

Артилерія й ракетні війська відпрацювали понад 210 вогневих завдань по пункту управління військами у Бериславському районі, зосередженням сил і техніки у районі Гаврилівки та Чорнобаївки, Дар'ївському мосту й понтонній переправі у Новій Каховці.

Також у Новій Каховці зупинили ремонтні роботи на мосту та вразили колону військової техніки, яка готувалася до перекидання через Дніпро.

Окупанти втратили 151 особу й понад 40 одиниць військової техніки, серед якої — сім танків, 19 одиниць автомобільної та броньованої техніки, чотири гаубиці типів «Мста-Б», «Мста-С» і «Акація», а також чотири самохідні артилерійські установки.

19 вересня представники окупаційних російських влад у Донецькій, Луганській та Херсонській областях зголосилися негайно провести «референдуми» про включення захоплених росією територій до її складу. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що для України це нічого не змінить.

«Російські пропагандисти закохані в «референдуми» як панацею. Маю для них погані новини. Є глобальний консенсус та міжнародне право. Воно однозначне: Донецьк, Луганськ, Крим – це Україна. Будь-які спроби перефарбувати прапори – фікція, що нічого не змінить ані для нас, ані для партнерів», – заявив він у Twitter.

На ранок 21 вересня у Калинівській громаді залишається 1045 переселенців, серед них 361 дитина.

За інформацією ВСП «Калинівський відділ ДУ «Вінницький центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України, на 7 годину ранку 21 вересня показник вимірювання гамма-фону перебуває в межах допустимої норми – 0,16 МкЗ/год. Вода, яка подається у Калинівку, також придатна для використання.

Калинівський міський голова Василь Поліщук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь