Пошук

Кількість хворих на коронавірус у Калинівській громаді зростає

Дата: 19.09.2022 15:49
Кількість переглядів: 1070

Фото без описуПісля весняно-літнього відносного затишшя за короткий період різко збільшилась кількість хворих на COVID-19. На ранок 19 вересня на стаціонарному лікуванні у Калинівській центральній районній лікарні перебуває п'ятнадцять хворих. У 14 з них підтвердили діагноз коронавірус, в одного – підозра на COVID-19.

-У всіх хворих середній ступінь перебігу захворювання, - розповідає завідувачка інфекційного відділення Калинівської ЦРЛ Наталя Кацай. – На щастя, хвороба протікає легше, в порівнянні із торішнім спалахом захворювання на COVID-19.

За словами Наталії Кацай, різкий ріст захворюваності спостерігається з початку вересня, а в минулу п’ятницю почали масово поступати хворі на стаціонарне лікування.

Зростає й кількість хворих на коронавірус, які перебувають на амбулаторному лікуванні. За інформацією головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Василя Македонського, з 1 вересня за амбулаторним лікуванням з приводу COVID-19 звернулось 246 хворих, в тому числі – 115 дітей.

Змінився й перебіг самого захворювання. Хворі не втрачають смаку та нюху, частина з них відмічає виражені болі в горлі, які посилюються при ковтанні, підвищення температури тіла до 38-390С, яка триває 2-3 дні. В інших переважають болі в животі, часте випорожнення, важкий загальний стан.

На даний час з підтвердженим діагнозом COVID-19 амбулаторно у сімейних лікарів міського центру лікується 61 хворий, в тому числі 22 дітей.

Медичні працівники зазначають, що єдиним дієвим заходом, що зменшує важкий перебіг хвороби та частоту госпіталізації є профілактичне щеплення проти COVID-19. Всі амбулаторії ЗПСМ в територіальній громаді мають підготовлених фахівців для проведення відповідної процедури та працюють згідно з графіком роботи.

Також слід уникати місць скупчення людей,  людей з ознаками респіраторних захворювань. 

Бережіть себе та своє здоров'я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь