Пошук

Ініційована Президентом платформа UNITED24 за три місяці зібрала понад 6 млрд грн

Дата: 18.08.2022 09:31
Кількість переглядів: 339

17 травня 2022 року Указом президента України №344/2022 в рамках національної платформи «UNITED24» створили «єдине вікно» для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямками, як: допомога Збройним Силам України; гуманітарна, медична допомога і допомога дятям; відновлення інфраструктури; цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Також для виконання зазначеного завдання Мінцифри створило Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «UNITED24» . Цей портал є зручним інструментом для збору коштів на офіційні рахунки Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства інфраструктури України.

За три місяці роботи платформи долучилися люди зі 110 країн світу, а загальна сума благодійних внесків перетнула позначку 6 млрд грн.

Завдяки роботі платформи на фронт відправлено професійні військові безпілотники. Це перші закупівлі в межах проекту «Армія дронів». Було придбано 78 мультикоптерів Matrice, 20 дронів FlyEye 3.0 та два комплекси Warmate із 40 дронами-камікадзе.

За кошти, зібрані через UNITED24, вперше придбали гелікоптер Мі-2 АМ-1, який використовують переважно для евакуації поранених із поля бою. Він здатний перевозити двох важкопоранених і трьох лікарів або вантажі вагою до 1200 кг на відстань до 600 км і зі швидкістю до 200 км/год.

Крім того, збір, який запустила дружина Президента Олена Зеленська в межах Саміту перших леді та джентльменів, дасть змогу закупити понад 50 автомобілів швидкої допомоги. 24 реанімобілі найвищого класу вже придбані та прямують до України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь