Пошук

Разом наближаємо Перемогу: жителі Дружного активно допомагають українським захисникам

Дата: 08.07.2022 11:04
Кількість переглядів: 655

Фото без описуЗ початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України жоден старостинський округ Калинівської територіальної громади не залишився осторонь спільної біди. Надійним тилом для українських військових та вимушених переселенців стали й жителі Дружного.

-Наші люди завжди були щирими та щедрими, а війна тільки ще більше всіх згуртувала. Не потрібно нікого просити, тільки озвучуєш потребу і громада докладає усіх зусиль, щоб задовольнити її, - каже виконуюча обов’язки старости Дружненського старостинського округу Наталя Дудник. - Багато чоловіків та хлопців з нашого села зараз захищають Україну і нас усіх, тому це наша спільна біда та наша спільна надія на Перемогу. З перших днів ми почали допомагати українським військовим. Передавали продукти та речі першої потреби на передову військовим, надавали допомогу у Центр культури і дозвілля, для харчування військових у відділ освіти. Тепер активно допомагаємо пораненим. Заготовляємо для них ягоди, різні смаколики.

Господині у Дружному печуть домашній хліб для військових. Тут відзначилися Галина Рябоконь, Галина Войтова, Оксана Чекина, Оксана Левкуш, Наталія Ткачук, Надія Зяткіна.

В перші дні російського вторгнення в Україну, коли заготівельники молока не працювали, Оксана Левкуш та Наталія Ткачук зібрали у людей та переробили на твердий сир для харчування військових пів тонни молока.

Мешканці Дружного купують продукти та речі першої потреби для українських захисників, випікають домашні смаколики, діляться вирощеними ягодами та фруктами. Підтримують жителів громади й місцеві підприємці Раїса  Білошкурська та Вікторія Нікітюк, які також надають безплатно продукти для потреб військових. А Лідія Юкиш та Анатолій Дідик поділилися із пораненими, для яких готували гостинця, вирощеними у своїх господарствах ягодами.

-Наша сила в єдності. Поки ми стоятимемо однією міцною стіною, нас ніколи не подолати та не зламати, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – І я щиро вдячний усім жителям Калинівської громади, які вже п’ятий місяць є непохитним тилом наших захисників. Нам не можна втомлюватися, зневірятися, розчаровуватися, бо попереду нас стоять наші захисники, яким зараз ще важче і їм потрібна наша допомога і підтримка. Ми не маємо права про це забувати. Тільки разом ми переможемо ворога.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь