Пошук

Калинівська міська рада впроваджує послуги патронату над дітьми

Дата: 03.06.2022 12:04
Кількість переглядів: 723

Фото без описуКомунальна установа «Територіальний центр надання соціальних послуг» Калинівської міської ради впроваджує послуги патронату над дітьми. Це вид тимчасового догляду, виховання та реабілітації дитини у сім'ї на період подолання дитиною та її батьками складних життєвих обставин.

Сімейний патронат – це «швидка сімейна допомога» дитині та її сім'ї, яка передбачає: тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім'ї патронатних вихователів; комплексну підтримку батьків дитини у вирішенні сімейних проблем та подоланні складних життєвих обставин; за неможливості повернення дитини у свою сім'ю – пошук для неї нової люблячої родини. 

Сім'я патронатних вихователів може надати дитині прихисток в екстреному режимі, тимчасово прихистити до повернення у біологічну сім'ю або до усиновлення. Також дорослі можуть оцінити стан і розвиток дитини, допомогти в її реабілітації після насилля, жорстокого поводження, педагогічної занедбаності. Також в патронатну родину можуть брати дитину-інваліда для зміни вражень та перепочинку його батьків. 

Патронатний вихователь – це спеціаліст, який пройшов навчання за спеціальною програмою підготовки кандидатів та на договірній основі здійснює догляд, виховання та забезпечує реабілітацію тимчасово влаштованих в його сім'ю дітей, несе відповідальність за їх життя та здоров'я в період надання цим дітям послуги сімейного патронату.

Хто може стати патронатним вихователем:

  • Громадяни України віком до 60 років для жінок і до 65 років для чоловіків. Громадяни обов’язково мають мати «помічника», який допомагатиме у догляді, вихованні і розвитку дитини/дітей, і який спільно з патронатним вихователем проходить навчання та збирає всі документи. Різниця між патронатним вихователем та помічником, полягає у тому, що помічник не отримує плати за свою працю, та трудового стажу.
  • Мають позитивний досвід виховання дітей.
  • Мають житло (власне, орендоване чи на праві користування).
  • Не мають судимостей.
  • Стан здоров’я якого дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей.
  • Виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднується з іншою трудовою діяльністю (помічника не стосується)
  • Зібрали та надали відповідний пакет документів, необхідних для кандидатів у патронатні вихователі.
  • Пройшли навчання та отримали довідку та рекомендації, за результатами навчання за тренінговою програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі.  

Які документи треба, щоб стати патронатним вихователем?

- заява;

- копія паспорта свого та кандидата у помічники патронатного вихователя;

- копія трудової книжки (за наявності);

- висновки про стан здоров’я свого та кандидата у помічники патронатного вихователя;

- довідки від нарколога, психіатра та фтизіатра, в т.ч. і для осіб, які проживають разом із кандидатом у патронатні вихователі;

- довідки про відсутність судимості, в т.ч. і у повнолітніх членів сім’ї, які проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;

- документи, що підтверджують право власності або користування житловим приміщенням;

- письмова згода на влаштування дітей до цієї сім'ї усіх повнолітніх членів сім'ї кандидата у патронатні вихователі, які проживають разом з ним, а також діти,за умови досягнення ними віку, коли вони спроможні самостійно висловлювати свою думку.

Яку підтримку будуть отримувати патронатні вихователі?

Соціальні виплати патронатному вихователю – 2,5 прожиткових мінімумів на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2022 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років – 5250,00 грн. (2100 грн х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 6545,00 грн

Більш детальна інформація у спеціалістів відділення соціальної служби сім’ї, дітей та молоді КУ «Територіальний центр надання соціальних послуг» Калинівської міської ради т. 099 520 18 61


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних