Пошук

У Калинівській громаді відновлюють роботу дошкільні заклади

Дата: 20.05.2022 15:29
Кількість переглядів: 1892

Вісім дошкільних закладів Калинівської громади вже відновили свою роботу, ще два дитячих садки готуються до відкриття. На такий крок пішла Калинівська міська рада, щоб дати змогу батькам вийти на роботу.

-Було дуже багато звернень від батьків, які просили відкрити дошкільні заклади, бо їм не було з ким залишити вдома дітей, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Тому ми спільно із відділом освіти вивчили дане питання та прийняли рішення про поступове відкриття дошкільних закладів.

За словами очільниці відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Галини Фурман, в першу чергу у громаді відкривають ті дошкільні заклади, де є заяви від батьків і підвальні приміщення, де можна облаштувати укриття. На жаль, ці підвальні приміщення не облаштовані, тому доводиться приводити їх до належного стану.

-Міська рада допомогла будівельними матеріалами та працівниками й спільними зусиллями ми вирішили дану проблему: облаштували укриття, наповнили їх іграшками, розмалювали, щоб дітям було цікаво і не нудно перебувати у них під час тривоги, - розповідає Галина Фурман. – Діти дуже скучили за дитячим садком, вони не можуть наговоритися, награтися. А для працівників дошкільних закладів – це велика відповідальність.

Війна змінила життя не лише дорослих, а й дітей. Тепер кожен малюк, який відвідує дошкільний заклад, повинен мати із собою свою «тривожну валізку» із речами першої потреби, а також бейджик з усією інформацією про дитину та контактними телефонами.

-Три дні ми працювали без сигналу тривоги, а сьогодні він прозвучав. За дванадцять хвилин дітки вже були в укритті. Для зручності ми пошили спеціальну «змійку», за яку вони тримаються і згуртовано рухаються до укриття, - розповідає завідувачка одного з дитячих садків. - Нині у нас вже є тридцять чотири заяви від батьків, приходять записувати у дитячий садок не лише наших діток, а й з інших дошкільних закладів, є дві сім’ї переселенців.

Укриття у цьому дошкільному закладі облаштували усього за тиждень. Раніше приміщення було непристосоване під укриття. Тут обробили стіни від грибка, а потім їх пошпаклювали, побілили та розмалювали, постелили лінолеум, облаштували санвузол та підвели воду, забезпечили приміщення електроенергією, перелаштували вікно під запасний вихід. На допомогу освітянам, як завжди, прийшли благодійники та батьки.

Перші дні роботи дошкільних закладів були наповнені цікавими розвагами та заходами для дітей, яких їм так бракувало з початку війни. І навіть перебування в укритті працівники дитячих садків перетворюють на цікаву пригоду для своїх вихованців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь